Proiecte importante pentru Novaci

Dumitru Leuștean, primarul orașului Novaci, are planuri mari pentru anul 2022. Acesta a depus mai multe proiecte privind infrastructura orașului, transportul în comun, dar și modernizarea Inspectoratului de Situații de Urgență Novaci.
Se asfaltează și restul drumurilor laterale din zona Rânca. După ce au fost asfaltate doar străzile care sunt administrate de Primăria Baia de Fier, autoritățile din Novaci anunță că urmează să stabilească și ele constructorul care se va ocupa de modernizarea drumurilor care au ramas pietruite.
Acesta a transmis că pentru început are în vedere următoarele proiecte:

  1. Modernizare piața agroalimentară: până la data de 20.01 s-a depus documentația la sediul CNI privind proiectarea și execuția, fiind în evaluare, urmând a se stabili constructorul și proiectantul.
  2. Asfaltare, reabilitare, întreținere drumuri rutiere Rânca: până la data de 19.01 s-a depus documentația necesară privind proiectarea și execuția, urmând a fi stabilit constructorul și proiectantul.
  3. Reabilitare, modernizare și extindere sediu ISU-Novaci: a fost aprobat proiectul în comitetul tehnico-economic din cadrul Ministerului Dezvoltării(13.01), urmând ca proiectul să fie scos la licitație.
  4. Transport în comun(electric) pe raza și în zona localității: În prima jumătate a lunii viitoare vor avea loc licitațiile pentru stațiile de încărcare, autogări (zona Novaci și zona Rânca) și autobaza din zona Novaci. În momentul de față se lucrează la caietul de sarcini pentru licitația autobuzelor 100% electrice.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *