Primele măsuri luate după vizita ministrului Energiei la Gorj

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a venit ieri în Gorj, imediat după cumplitul accident de la Jilț. Oficialul guvernului a trecut mai întâi pe la subunitatea minieră, iar mai apoi a mers la Târgu Jiu, unde a purtat discuții cu reprezentanții CEO.


Ministrul a cerut demiterea a trei persoane din conducere exploatării miniere de la Jilț, lucru care s-a și întâmplat astăzi. Așadar, trei șefi din cadrul carierei au fost demiși. Este vorba despre Florentin Gheorghescu, directorul Sucursalei Miniere, Doru Dancău, directorul EMC Jilț, și Sorin Grecu, șeful Carierei Jilț Sud. Tot Virgil Popescu a trimis și Corpul de control la Complexul Energetic Oltenia. Corpul de control va analiza inclusiv amenzile aplicate de ITM Gorj la accidentele de muncă anterioare.

Virgil Popescu, ministrul Energiei

Potrivit ministrului, maşina cu care erau transportați minerii către carieră nu era omologată pentru transportul persoanelor. La momentul tragediei, în acel vehicul erau 16 muncitori.

Virgil Popescu, ministrul Energiei


Directorul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a ajuns la carieră imediat după producerea accidentului.

Daniel Burlan, managerul Complexului Energetic Oltenia

Potrivit managerului gigantului energetic, șoferul camionului cu care au fost transportați minerii nu este angajatul companiei, ci al unei firme prestatoare. Tot Burlan a anunțat și primele măsuri luate la Cariera Jilț.

Daniel Burlan, managerul Complexului Energetic Oltenia


Directorul Complexului Energetic Oltenia a mai adăugat că familiile victimelor vor primi ajutoare financiare de câte 40.000 de lei.

Daniel Burlan, managerul Complexului Energetic Oltenia

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *