Primăria Scundu vrea să construiască un parc fotovoltaic

Primăria comunei vâlcene Scundu vrea să amenajeze pe trei hectare de teren, un parc fotovoltaic în punctul Pogoane. Investiția ar urma să acopere cheltuielile cu spațiile proprii, dar și cu școala și grădința din localitate.


În acest scop, se reface documentația proiectului pentru a fi depus, din nou, spre finanțare. Prima încercare nu a fost cu noroc.


„Redepunem cererea de finanțare pentru amenajarea parcului fotovoltaic. Dacă prima dată a fost respinsă din cauza unei condiții pe care nu am înțeles-o, sperăm ca de data aceasta să aibă finanțare. Parcul se va amenaja în partea nordică a localității, în punctul Pogoane. Din suprafața totală a izlazului comunal am dezmembrat peste trei hectare de teren care se pretează la un astfel de tip de investiții”, a transmis primarul localității Scundu, Mihai Blejan.


Tot la Scundu, se dorește modernizarea iluminatului public. În acest sens, administrația locală a depus deja un proiect la Agenţia Fondului de Mediu. Investiția se ridică la un milion de lei și constă în înlocuirea a 300 de corpuri de iluminat cu leduri.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *