Prefectura, iluminată în roz

In premiera, in Targu Jiu o cladire de stat a fost iluminata in roz. Este vorba despre Institutia Prefectului. Evenimentul a avut loc, aseara, si a marcat Luna internationala impotriva cancerului de san.


Târgujiencele prezente în piața Prefecturii au avut posibilitatea să stea de vorbă cu medici specialiști, dar și cu femei care au învins această boală. Mai mult, a fost pregătit și un moment artistic, prin care a fost arătat faptul că dacă femeile își fac o simplă mamografie, pot să prevină cancerul și, implicit, bebelușii să fie alăptați la sân. Acest eveniment a fost posibil datorită Organizației Femeilor Social Democrate Gorj, în parteneriat cu Asociaţia “Redescoperă Fericirea”.

Anca Bordușanu, președintele Organizației Femeilor Social Democrate Gorj

Starea de prevenţie este foarte importantă. A fost mesajul transmis de toate femeile prezente la eveniment, care au trecut prin această boală.

Cancerul de sân este o boală perfect tratabilă dacă este descoperită la timp. Potrivit studiilor de specialitate, o femeie din opt riscă să se dezvolte cancerul de sân, care este a treia boală întâlnită în întreaga lume. Cancerul de sân nu are vârstă, el este întâlnit atât la tinere cât şi la femei în vârstă, iar dacă nu este depistat la timp poate fi fatal.

Claudia Șerban, președintele Asociaţiei “Redescoperă Fericirea”

Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat la nivel mondial, depăşind cancerul pulmonar. 

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *