Prefectul are încredere că Aparegio va rezolva problemele cu apa din Rânca

Societatea Aparegio va demara, în această primăvară, investițiile în sistemul de apă și canalizare din stațiunea montană Rânca. Cel puțin așa promite prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu. După cum se cunoaște, sistemul de apă și canal din Rânca nu a funcționat niciodată în parametri normali. Spre exemplu, în această iarnă, mulți cabanieri s-au văzut nevoiți să aducă apă de pe unde au apucat, sau să-și facă rezerve în bazine în puținele ore când apa a curs la robinete. Acum, Aparegio vrea să schimbe modul de prestare a acestor servicii. În primă fază, societatea va face o evaluare a celor două sisteme de canalizare și de apă, și va verifica toate branșamentele. Mai apoi, vor fi demarate investițiile necesare pentru ca de iarna viitoare să nu mai fie probleme cu apa în Rânca. Se ia în calcul realizarea unui bazin de captare a apei pentru zona turistică.

Marcel Iacobescu, prefectul județului Gorj

Probleme sunt și la sistemul de canalizare. Nu mai târziu de săptămâna trecută, a fost semnalat un blocaj pe liniile de scurgere. Printre resturile ce înfundau conductele, a fost găsită și o saltea de pat.

Marcel Iacobescu, prefectul județului Gorj

În prezent, la Rânca sunt peste 800 de cabane, pensiuni şi hoteluri, în care pot fi cazaţi mai bine de 10.000 de turişti.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *