PORTRET DE ARTIST – VLĂDUȚA RUS LUPĂU

Vlăduța Maria Rus Lupău (n. Vlăduța Marioara Lupău, n. 8 martie 1991, Șimleu Silvaniei, Sălaj, România) cunoscută sub numele de scenă Vlăduța Lupău este o cântăreață de muzică populară românească din zona Ardeal și realizatoare de emisiuni de muzică populară. Primul său cântec l-a interpretat la emisiunea Tezaur Folcloric în anul 1995, la vârsta de 4 ani.


Vlăduța și-a început cariera muzicală la vârsta de 4 ani, urmând cursuri la Clubul Copiilor din Șimleu Silvaniei la cercul de Folclor. A urmat Școala Gimnazială nr. 1 din orașul natal, după care Liceul Economic din cadrul Colegiului Național “Simion Bărnuțiu”.


După absolvirea liceului, Vlăduța a urmat 6 ani de facultate la Universitatea De Științe Agricole Și Medicină Veterinară Cluj-Napoca în cadrul Facultății De Medicină Veterinară, iar după absolvirea licenței a urmat studiile Doctorale tot în domeniul Medicinei Veterinare.


Discografie
Albume de studio
Fain îi numele Mărie (2019) – Big Woman

Single-uri Prietenele mele (2019)
Ion a nost’ (2019)
Două inimi feat. Raoul (2019)
Clipa fericirii (2020)
Bate vântul bate (2021)


Premii
Silver Creator Award – YouTube, primul artist de muzică populară din România care atinge cifra de 100.000 de abonați pe platforma YouTube
Marele Premiu „Maria Tănase”
Premiul I – Festivalul Național „Maria Lătărețu” Premiul I – Festivalul Național „Rapsodia Românească” Premiul III – „Strugurele de Aur”
Marele Premiu „Festivalul Național de Cătănie”
Premiul de Popularitate „Mamaia Folclor”.

ADELIN LOGOFETESCU

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *