PNRR – un proiect important, dar riscant! Se înapoiază banii?!

PNRR este o sansa de nedescris pentru tara noastra, avand in vedere faptul ca Romania este una dintre ultimele tari care a reusit adoptarea acestui plan care este realizat in urma pandemiei. Europarlamentarul Corina Cretu, fost comisar european, a prezentat, într-un interviu acordat ACCENT TV, dificultatile pe care le-ar putea avea Romania pana la sfarsitul acestui an pentru a obtine primii bani din PNRR.


Corina Crețu spune că există posibilitatea ca România ”chiar să dea bani înapoi” și asta din cauza investițiilor promise, dar care nu s-au realizat nici până în prezent.Aceasta crede că șansa primită nu poate fi dusă la capăt de România.

Corina Crețu, europarlamentar

Aceasta a declarat ca cel mai potrivit ar fi accelerarea cheltuirii fondurilor europene pentru perioada 2014-2020 (unde rata de absorbție este puțin peste 50%), precum și a implementării proiectelor angajate de România prin PNRR.

Corina Crețu, europarlamentar

De asemenea, aceasta mai spune că România s-a angajat să realizeze 20 de obiective până în ianuarie și încă 65 până in iulie anul viitor. E greu de crezut că aceste obiective sunt realiste, iar returnarea sau nefolosirea acestor sume înseamnă lipsa de investiții și reforme în domenii esențiale pentru cetățeni.

Corina Crețu, europarlamentar

În perioada în care a fost Comisar European, Corina Crețu, a aprobat pentru România sute de milioane de euro în domeniul eficienței energetice (pentru reabilitarea și retehnologizarea sistemelor de termoficare), iar localitățile care au implementat aceste proiecte prin fonduri europene au văzut imediat efectele – în plan economic, social, dar și în ceea ce privește protecția mediului.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *