Plăceri vinovate…

Că vă spuneam că fotbalul este cel mai frumos sport din lume, măcar prin prisma pasiunii, nebuniei, spectaculozității și imprevizibilului, ziceați că sunt subiectiv, este? O afirm pentru a mia oară: fotbalul e ce trebuie să te facă să urci spre extaz. Uneori și spre agonie, dar face parte din joc, nu?


Zilele trecute au fost extrem de multe exemple de ce e fotbalul superb. S-o luăm cu începutul: Diego Armando Maradona doarme împăcat, mulțumirea venind după ce Napoli, la peste 30 de ani distanță, a cucerit titlul în Serie A. Iar naționala „Sfântului Diego” – cum îl numesc napoletanii – a cucerit titlul suprem în decembrie 2022. Ce poate fi mai bine de atât? Diego doarme liniștit, iar fanii… sunt într-un nou Vezuviu de câteva zile bune. Petrecerea va ține toată vara în Sud, unde oamenii respiră fotbal, iar amintirile vor fi eterne.


În Regat, Harry Kane, deși are un sezon sub așteptări la Tottenham, a devenit al doilea cel mai bun marcator în Premier League, dar și cel mai bun marcator de goluri… cu capul. „Uraganul” își face treaba cu vârf și îndesat.


A venit dezastrul pentru Rapid în meciul cu Farul lui Hagi. Un 7-2 scurt, iar fumurile de Europa pentru Rapid s-au evaporat. Deh, bate vântul la Constanța rău de tot. Coroborat cu semieșecul C.F.R.-ului, băieții lui Hagi sunt aproape campioni. Știți cum e… decât C.F.R., bine că ia titlul oricare dintre ceilalți!
Real Madrid, o nouă Cupă a Spaniei. Consolare, căci în campionat sunt la un pas să-i vadă pe rivalii de la Barcelona pupând medaliile de campioni.


Meci nebun în Ligue 1, unde Lyon a învins-o pe Montpellier cu… 5-4. Câte patru boabe pentru Wahi și Lacazette. Ultimul e golgheter în Franța. Unde joacă și Mbappe, da?
Tot în UK, Arsenal bate pe Newcastle. Meci greu, dar cam degeaba. City va lua un nou titlu, căci tunarii au pierdut pe mâna lor.


P.S.: Cum noi trăim din amintiri, pe 7 mai am celebrat câștigarea Cupei Campionilor Europeni. 37 de ani, știu…

Ionuț Catrina

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *