Obiectiv îndeplinit! Echipa de handbal continuă în Liga Florilor

CSM Târgu Jiu a obținut succesul de care mai avea nevoie pentru a râmâne în primul eșalon handbalistic. Presiunea rezultatului și-a spus cuvântul în partida cu codașa CSM Galați, dar până la urmă gorjencele au reușit să câștige meciul: 28-26 (12-13).


Oaspetele veneau după câteva evoluții foarte bune și au demonstrat, și la Târgu Jiu, că orice echipă din Liga Florilor este valoroasă. Gălățencele au fost mai exacte în prima repriză, una în care au condus și la 4 goluri diferență și în care gazdele au suferit o pierdere grea, Ekaterina Dzhukeva fiind eliminată. Repriza secundă a fost la fel de încinsă, Elena Marica Bercu (5 intervenții) a intrat bine în poartă, iar Alexandra Gavrilă a condus reduta alb-albastrelor, înscriind de 9 ori. A urmat-o Andreea Chiricuță, cu 6 goluri. Sabine Klimek s-a aflat în centrul atacurilor CSM-ului și a terminat meciul cu 4 reușite, la fel ca Angela Pușcaș. Au mai punctat Ana Ciolan (2), Florența Ilie (1), Mirabela Coteț (1) și Oana Bucă (1). Antrenorul Liviu Andrieș a recunoscut că nu a fost cea mai grozavă prestație, dar le-a felicitat pe fete pentru ceea ce au realizat în acest sezon. CSM Târgu Jiu este și în Final 4-ul Cupei României.

“Țin să le felicit pe fete, sunt mândru de ele. Am emoții, pentru că am realizat, împreună, ceva de domeniul fantasticului, în primul an de Liga Florilor. Ştergând această evoluție, am numai cuvinte de laudă, pentru că fetele au reușit ceea ce nu au reușit multe echipe și trebuie să avem numai lucruri frumoase de spus. Cred că EKG-ul meu e dat peste cap, dar sunt fericit pentru ceea ce am realizat. Dacă dăm timpul în spate, și în etapa a 24-a mi-ați spune că avem 26 de puncte, și că participăm la Final 4-ul Cupei României, v-aș zice că nu sunteți sănătoși. Suntem sănătoși și este clar că nu ne vom duce la Final 4 să facem act de prezență. Din echipa aceasta, sunt 6-7 fete care au jucat 24 de etape. Din punct de vedere fizic, este foarte greu să ții acest ritm. Având în vedere de unde au venit, ce au jucat, am numai cuvinte de laudă. E clar că jocul scârțâie, știm acest lucru, ne așteptam. Stresul a fost foarte mare, dar trebuie să ne bucurăm și să facem o figură frumoasă la Final 4”, a spus antrenorul principal al gorjencelor.


Tânara portăriță Elena Marica Bercu a avut un discurs foarte matur la finalul confruntării.


“Am obținut victoria, cele trei puncte, și ne-am atins obiectivul. Într-adevăr, nu le-am obținut pe cea mai ușoară cale, însă este o victorie ca într-o finală. Probabil, ne-am subestimat puțin adversarul. Mă bucur că am putut să fiu alături de fete, mă pregătesc în fiecare zi pentru a fi acolo când este nevoie de mine. A fost un sezon bun, cred că nu se aștepta nimeni la acest parcurs. Am călcat și strâmb, așa este în sport, au fost și meciuri pe care le-am pierdut la un gol-două, pe mâna noastră, dar ne-au dat motivație să continuăm și să ne atingem obiectivul pe final de sezon”, a spus jucătoarea CSM-ului.
În ultimele două etape din Liga Florilor, gorjencele întâlnesc Gloria Bistrița (deplasare) și Dunărea Brăila (acasă).

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *