Patronul unui restaurant din Târgu Jiu, sanctionat de ITM Gorj

Inspectorii de munca gorjeni au depistat un angajator care presta activitate cu o persoana fara forme legale de angajare. In cauza, societatea a fost sanctionata cu o amenda de 20.000 de lei. Este vorba despre un restaurant din municipiul Târgu Jiu.


Totodată, în perioada 20-24 septembrie, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, s-a desfășurat o campanie inițiată de Inspecția Muncii pentru verificarea modului de respectare de către beneficiari a prevederilor Legii numărul 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, republicată, cu modificările și completările ulterioare. În urma controalelor efectuate s-au aplicat amenzi în valoare de 6.000 de lei și s-au trasat 10 măsuri în vederea intrării în legalitate.


De asemenea, în aceeași perioadă, inspectorii de muncă au efectuat 29 de controale care au vizat atât relațiile de muncă, cât și securitatea și sănătatea în muncă, fiind aplicate amenzi contravenționale în cuantum de aproximativ 87.000 de lei și dispuse 93 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *