O nouă dezbatere privind Fondul de Tranziție Justă

Biblioteca Județeană „Christian Tell” din Târgu Jiu a fost ieri gazda evenimentului Just Transition Groundwork: Oportunități economice sustenabile în Conurbația Jiului.

La întâlnire au participat aproximativ 70 de persoane, respectiv membrii ai Grupului de coordonare a tranziției la neutralitate climatică la nivelul județului Gorj, reprezentanți ai mediului de afaceri, ONG-uri și autorități publice locale și județene, atât din Gorj cât și din Hunedoara și Dolj.

Scopul evenimentului a fost de a discuta despre oportunitățile de finanțare disponibile prin Programul de Tranziție Justă pentru Conurbația Jiului și de a prezenta concluziile analizei efectuate în perioada iulie-octombrie 2023, în ce privește oportunitățile economice sustenabile în regiune. În acest context, au fost furnizate informații actualizate privind derularea Programului Tranziție Justă. Totodată, a fost prezentată o analiză privind posibilele variante de dezvoltare pe care județul Gorj le poate avea, în condițiile în care valorifică resursele financiare puse la dispoziție în cadrul Programului Tranziție Justă.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *