Nea Ardalane, las-o, bre, că măcăne!

Nebunie cu acte-n regulă! Cel puțin la nivel declarativ, pare-se că (și) Suedia nu ne prea vrea-n Schengen, spațiul ăla mistic la care noi tot încercăm să aderăm. Presa din țara lui Zlatan afirmă, cu subiect și predicat, că Opoziția din Parlamentul suedez nu vede cu ochi buni aderarea României, Bulgariei și Croației.


Concret, grupul social-democrat (adică fosta conducere a țării), dublați de formațiunea extremistă „Suedezii Democrați”, afirmă că se opune aderării celor trei state menționate mai sus la spațiul Schengen. Pe motiv de migrație, respectarea legii etc. Sună plauzibil, dar… hai să n-o mai dăm după cireș. Mai întâi, abia pe locul trei este România la nivelul migranților care fac probleme în Suedia, primele două locuri fiind ocupate de țări deja aflate-n Schengen. Pam-pam! Nu dezvolt, dar hai s-o spunem pe față totuși.


Însă ceea ce mi se pare absolut ciudat, cel puțin moral, e că se pronunță oameni care, măcar din perspectiva istoricului lor migrațional, ar putea avea decența de a nu se pronunța. Haideți să vă dau un nume… suedez: Ardalan Shekarabi, fost ministru al Administrației Publice, dar și al Securității Sociale în diverse guverne suedeze. Nea ăsta cu numele de rezonanță suedeză este născut în Manchester și a crescut în Shahriyar. Unde e localitatea asta? Taman în Iran. Adică locul ăla plin de fundamentaliști dispuși să se arunce-n aer pentru Allah. Sigur, veți spune că e greșit să pui etichete, să ai preconcepții etc. Da, este, dar taman asta face nea Ardalan Shekarabi, suedez pur-sânge. Un migrant cu origini dintr-o țară foooarte problematică se opune aderării României, Bulgariei și Croației. E de râs au ba?

Ionuț Catrina

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *