DISTINCȚIA „STEAGUL VERDE”
CÂȘTIGATĂ DE GRĂDINIȚA CU PROGRAM PRELUNGIT „MIHAI EMINESCU”
ÎN CADRUL PROGRAMULUI MONDIAL ECO-ȘCOALA


Joi, 20 octombrie 2022, Grădinița cu Program Prelungit „Mihai Eminescu” Tg-Jiu a organizat un eveniment special, ARBORAREA STEGULUI VERDE, distincție obținută în urma evaluării activităților desfășurate în cadrul PROGRAMULUI MONDIAL ECO-SCHOOLS derulat în anii școlari 2019- 2020 și 2020-2021. La eveniment au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Agenției pentru Protecția Mediului Gorj, cadre didactice din unități școlare partenere, reprezentanți ai părinților preșcolarilor care frecventează grădinița, cadrele didactice și preșcolarii din unitatea. 

OBŢINEREA STEAGULUI VERDE NE ASIGURĂ ȘI TITLUL DE ECO-ŞCOALĂ.
Eco-Schools este un program pentru managementul mediului şi certificarea unităților de învățământ care-l implementează, coordonat la nivel internaţional de Fundaţia de Educaţie pentru Mediul Inconjurător (FEE), ce reuneşte 81 de organizaţii din 68 de ţări, care acţionează la nivel naţional în domeniul educaţiei pentru o dezvoltare durabilă. Pe plan mondial, Programul este susţinut de Uniunea Europeană, UNESCO şi UNEP (Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu). România este reprezntată în FEE de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG), ca membru cu drepturi depline.

Programul reprezintă o oportunitate pentru a îmbogăţi calitatea mediului prin participarea întregii comunităţi şcolare la luarea unor decizii favorabile mediului înconjurător, bazată pe munca în echipă şi antrenarea comunităţii locale.
Educația ecologică înseamnă pentru noi cadrele didactice din Grădinița cu Program Prelungit „Mihai Eminescu”, copiii și familiile acestora: RECICLARE, PLANTARE, ADUNAREA SELECTIVĂ A GUNOIULUI MENAJER, ECONOMISIRE A RESURSELOR NATURALE, SĂNĂTATE ȘI STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS, NATURA ȘI BIODIVERSITATEA, CETĂȚENIE GLOBALĂ, APA, HRANA, etc.

Ne-am propus implicarea în Programul Mondial ECO-ȘCOALA tocmai pentru a fi noi acea „picătură într-un ocean” care-și aduce aportul la schimbarea mentalității, la educarea copiilor în spiritul unui comportament prietenos și responsabil față de mediu, formarea la de competențe ecologice și participarea în rezolvarea problemelor de mediu din localitate. 

Proiectul „NATURA ÎNSEAMNĂ VIAȚĂ” desfășurat în cadrul Programul Mondial ECOSCHOOL a fost inițiat în anul 2019, fiind coordonat de d-na Dumitru Lidia-Simona și d-na Bîzdoacă Ana-Maria, care alături de cadrele didactice, s-au dedicat cu entuziasm și pricepere în derularea riguroasă a activităților cu un puternic mesaj privind educația pentru mediu. 

Obţinerea  Steagului verde este o răsplata care a adus onoare şi prestigiu grădiniței noastre, dar în același timp și un îndemn de a ne continua ….eforturile ecologice purtând Steagul Verde.

Mulțumim partenerilor noștri: părinții preșcolarilor, Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, autorități locale, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, parteneri de nădejde în acțiunile noastre ECO! 
Este de la sine înțeles că nu ne vom opri aici, deoarece intenționăm să continuăm proiectul în anii viitori, și de ce nu, poate vom câștiga și EMBLEMA 20 DE ANI DE SUCCES ÎN EDUCAȚIA PENTRU MEDIU. 

Eco-Şcoala ȋnseamnă calitatea educaţiei, valori etice, valorizarea resurselor mediului, consecvenţă, transfer de idei, schimbarea mentalităţilor.

ECO-ȘCOALA este mai mult decât un PROGRAM MONDIAL, este o viziune, un scop în sine, și dorim a fi și O REUȘITĂ !

Coordonatori proiect,
Prof. Ana-Maria Bîzdoacă
Prof. Lidia Simona Dumitru

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *