Municipiul Târgu Jiu, noua Capitală a Tineretului din România

Târgu Jiul este noua Capitală a Tineretului din România, mandat care se va desfășura în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023. Pe lângă titlu, orașul lui Brâncuși a caștigat și un premiu în valoare de 50.000 de euro, oferit de Banca Comercială Română. Premiul reprezintă un punct de pornire pentru finanțarea proiectelor propuse de orașul câștigător al titlului, dar și o resursă disponibilă pentru contribuția proprie în atragerea de surse adiționale de finanțare. Municipiul Târgu Jiu a învins, în finală, Craiova și Târgu Secuiesc. Organizatorii acestui concurs au ales echipa de la Târgu Jiu datorită proiectului propus, ce are în vizor tinerii din municipiu.


“A fost cea mai dură competiție pe care am avut-o în ulimii patru ani de zile, mai ales că nu ne băteam cu oricine pentru câștigarea acestui titlu de Capitală a Tineretului din România 2023. Ne băteam cu Craiova și Târgu Secuiesc, două importante centre culturale. A fost o competiție pe viață și pe moarte, s-a și amânat luarea deciziei până pe data de 2 decembrie. Este cea mai plăcută surpriză pe care am avut-o în mandatul de primar, pentru că, pentru cine nu știe ce înseamnă un astfel de proiect, nici nu poate să aprecieze valoarea lui. Din momentul acesta, Târgu Jiul beneficiază de fonduri europene, fonduri guvernamentale ale Ministerului Tineretului și, normal, și alocarea de la bugetul local pentru un an întreg. De pe 1 ianuarie 2023 și până pe 31 decembrie 2023, Târgu Jiul va fi polul de atracție pentru tinerii din România”
, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.


Prima ediție a competiției „Capitala Tineretului din România” a avut loc în anul 2016, iar primul oraș din România care a purtat acest titlu a fost Timișoara, urmat de Bacău, Baia Mare, Iași și Constanța.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *