Municipiul Târgu Jiu a intrat în scenariul roșu

Municipiul Targu Jiu a intrat, astazi, in scenariul rosu, cu o rata de infectare de 3,16 la mie. De asemenea, alte 15 localitati din judet au depasit pragul de incidenta de 3 la mia de locuitori.


Intrarea în scenariul roşu înseamnă impunerea de noi restricţii, dar şi faptul că certificatul verde Covid devine obligatoriu în mai multe spaţii închise. Concret, cei care vor să meargă la restaurant, într-o cafenea, într-o sală de fitness, la un spectacol sau să participe la o nuntă, de exemplu, trebuie să facă dovada că s-au vaccinat anti-Covid, că au trecut prin boală sau că au test negativ.

Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu

Primarul are încredere că cetățenii vor continua să fie vigilenți în ceea ce privește limitarea răspândirii virusului.  În același timp, autoritățile vor lua măsurile ce se impun în această situație.

Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu

Și la nivelul județului, lucrurile sunt îngrijorătoare. Gorjul a ajuns la o incidență este de 2,50 la mie. Există totuși și o veste bună. Vaccinarea în centrul de la Stadionul Municipal se bucură de o participare bună a publicului. Potrivit medicului Ionuț Pantiș, aici se imunizează aproximativ 400 de persoane pe zi.

Ionuț Pantiș, coordonatorul centrului de vaccinare de la stadion

Ținând cont de presiunea din spitale, medicul Pantiș îi încurajează pe toți gorjenii să se vaccineze.

Ionuț Pantiș, coordonatorul centrului de vaccinare de la stadion

În Gorj, există și două comune, unde, în prezent, rata de infectare este 0. Este vorba despre Negomir și Stoina.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *