Ministrul gorjean se va alege cu plângere penală

Dan Vilceanu, proaspat demisul ministru al Finantelor, este vizat de o plangere penala. Acesta nu este singurul care este cercetat penal, alaturi de Vilceanu fiind si Florin Citu, fostul premier al Romaniei, dar si vicepremierul Kelemen Hunor.


Plângerile penale pe numele celor mai sus menționați vin ca urmare a unei sesizări făcute de social democrați care au depus documentele prin Hotărârea de Guvern din 6 octombrie 2021, privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.


Dan Ilie Morega, președintele IAIPP Gorj, spune că aceste sume ar fi fost atribuite cu alte scopuri UAT-urilor din țară și nu pentru rezolvarea problemelor teritorial administrative.

Dan Ilie Morega, președinte IAIPP Gorj

De asemenea, acesta mai spune că în mod categoric vor fi făcute mai multe verificări, iar toate persoanele care au contribuit la distrugerea țării, vor trebui să răspundă penal.

Dan Ilie Morega, președinte IAIPP Gorj

Social democrații au transmis prin plângerea penală depusă că făptuitorii au dispus alocarea pur arbitrară a peste 1miliard de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, unor unităţi/subdiviziuni administrativ-teritoriale, pentru plata unor cheltuieli curente şi de capital”.


Premierul interimar Florin Cîţu a explicat că banii daţi către primării au fost împărţiţi „în funcţie de nevoi” şi nu de partidul politic. Gorjului i-a revenit o sumă de 21,7 milioane de lei, care a fost împărțită între Consiliul Județean Gorj și 60 de primării, zece neprimind nimic.
Cele mai mari sume de bani au ajuns la primarii PNL.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *