Mândri de voi! CSM e în finală, CSM e în Europa!

CSM Târgu Jiu a răsturnat, încă o dată, calculele hârtiei şi s-a calificat în finala Cupei României la handbal feminin. Performanţa, remarcabilă pentru o nou-promovată, vine chiar pe “TeraPlast Arena”, casa Gloriei Bistriţa, echipă pe care gorjencele au învins-o cu 29-27.


Împotriva unei formaţii cu un buget mult mai mare şi a unui public ostil, echipa lui Liviu Andrieş a reuşit, probabil, una dintre cele mai mari surpize din handbalul autohton. Mai mult, alb-albastrele s-au calificat în cupele europene, o altă realizare greu de închipuit la startul sezonului.
Pivotul Ana Ciolan a fost declarată cea mai bună jucătoare a meciului. A marcat de 5 ori, iar Angela Puşcaş a fost cea mai productivă, cu 8 reuşite.


”Am fost o Cenuşăreasă înainte de acest meci, dar ne-am transformat într-o prinţesă frumoasă la acest joc. Fetele mele au dat dovadă de caracter, ţinând cont că am jucat într-o sală cu un public nemaipomenit. Cred că această victorie pentru noi este la ceva la superlativ, nu avem cuvinte pentru ce am realizat noi în acest an. Mă bucur enorm de ce am realizat împreună cu fetele. Ştim ce ne aşteaptă în continuare. Suntem un club tânăr, un club mic şi cred că aceste realizări, de a promova în Liga Florilor, de a rămâne în ligă, fără meciuri de baraj, de a juca finala Cupei României este ceva nemaipomenit. E clar că Târgu Jiul va lua ‘foc’ după această victorie a noastră, mai ales că acum sunt şi zilele oraşului Târgu Jiu şi cred că noi am venit cu tortul, dacă pot spune aşa, pentru locuitorii oraşului Târgu Jiu. Le mulţumim celor de acasă, pentru că este o emulaţie deosebită pentru această echipă. Sunt alături de noi şi cred că acum vor fi nemaipomeniţi”, a declarat antrenorul Liviu Andrieş.


Mâine, de la ora 17.30, CSM Târgu Jiu va evolua cu trofeul pe masă, împotriva campioanei CSM Bucureşti.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva, Bianca Chiriţă, Oana Bucă, Maria Gavrilă 5g, Angela Puşcaş 8g, Valentina Trică, Elena Marica Bercu, Mirabela Coteţ, Andreea Chiricuţă 3g, Pal Ceandani, Florenţa Ilie 4g, Iulia Andrei, Ana Ciolan 5g, Cristina Boian, Katarina Pavlovic 3g, Sabine Klimek 1g. Antrenor principal: Liviu Andrieş. Antrenor secund: Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Gore Albici.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *