România e în optimi! Toata țara a sărbătorit alături de “tricolori”

Selecţionata României s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania. Tricolorii au câștigat Grupa E după ce au remizat cu Slovacia, 1-1, miercuri seara, pe Frankfurt Arena.


Ambele echipe au mers în optimi, iar Belgia s-a calificat de pe locul 2, după 0-0 cu Ucraina.
Ondrej Duda a deschis scorul în minutul (24), dar România a egalat din penalty, prin Răzvan Marin (37). Lovitura de pedeapsă a fost obținută de Ianis Hagi. Drăguș și Răzvan Marin au fost aproape de golul doi, în schimb Niță a avut parada meciului în minutul 64, când a respins cu piciorul şutul lui Strelec de la 15 metri.


România va juca în optimi, pe 2 iulie, cu Olanda. Prima reprezentativă nu va conta la acel meci pe Nicuşor Bancu, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. A fost sărbătoare în toată țara după calificarea tricolorilor. Antrenorul Edward Iordănescu a declarat că el și fotbaliștii au fost copleșiți de fani.

Edward Iordănescu, antrenor România


Ianis Hagi, Radu Drăgușin și Denis Drăguș au declarat că suporterii au fost esențiali în realizarea acestei performanțe, iar România nu se va opri în următoarea fază a turneului.

Ianis Hagi, România

Radu Drăgușin, România

Denis Drăguș, România


La Târgu Jiu, suporterii s-au strâns în Piața Prefecturii și au sărbătorit împreună calificarea. Piața Universității din București a fost neîncăpătoare. România merge în fazele eliminatorii ale unui turneu european după 24 de ani.

Cătălin Pasăre

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *