Locuitorii din Motru au din nou căldură!

Locuitorii din Motru au din nou căldură! După mult timp în care au fost numeroase discuții privind distribuirea căldurii în municipiul Motru, Cosmin Morega, edilul orașului, a anunțat că a fost reluată activitatea furnizării agentului termic.


Este de amintit faptul că, pe 31 decembrie, a fost oprită furnizarea căldurii în întreg orașul, fapt care l-a determinat pe Cosmin Morega să preia coordonarea activităților care să ducă la repornirea instalațiilor de la UATAA Motru.


Așadar, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Motru s-a întrunit pe 3 ianuarie, pentru a găsi soluții la criza generată de faptul că, din 31 decembrie, a fost oprită furnizarea agentului termic în localitate. Reprezentantul UMC Motru a dat asigurări că va asigura o echipă tehnică și materialele necesare.


Morega a preluat coordonarea UATAA Motru, printr-o decizie a comitetului local pentru situații de urgență, și a rezolvat problema în doar câteva ore. Acesta consideră că a fost de fapt vorba de un sabotaj, indicându-i vinovați pe liberali, cei care au coordonat uzina în ultimii ani.


De asemenea, primarul din Motru a spus că salariații își vor primi lefurile restante. A existat o problemă și privind salariile pentru că se pare că liberalii s-au retras din AGA de la uzină și nu a putut fi numită o conducere executivă.


“La acest moment, centrala este în parametri normali, începându-se distribuția agentului termic spre punctele termice. Salariații UATAA vor primi azi drepturile salariale. Mulțumesc pentru implicare tuturor”, a transmis primarul Cosmin Morega.


Uzina de Alimentare cu Apă și Agent Termic Motru a ieșit din insolvență, după cinci ani în care s-a aflat în această situație.
“Vor urma schimbări radicale, dacă se dorește salvarea societății”
, a transmis primarul Cosmin Morega.


Tribunalul Gorj a dispus pe 15 decembrie închiderea procedurii reorganizării judiciare faţă de UATAA Motru, asta după cinci ani de insolvență.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *