Liga Florilor/ Probabil ne băteați și fără arbitri!

CSM Târgu Jiu a pierdut disputa cu CS Gloria Bistrița, contând pentru etapa a 14-a din Liga Florilor. Ardelencele s-au impus în orașul lui Brâncuși, scor 18-25, grație prestației din prima repriză, când au intrat la cabine cu un avantaj de 7 goluri, 5-12.


Fără Alexandra Gavrilă în actul întâi, după ce handbalistei i-a venit rău la încălzire, și lipsite de aportul Andreei Chiricuță, răcită, gazdele au arătat foarte rău în plan ofensiv, drept dovadă numărul mic de goluri marcate. Totuși, CSM a avut o tresărire de orgoliu în partea secundă, a revenit în joc și s-a luat la trântă cu puternicele jucătoare bistrițene. Din păcate, brigada de arbitri a avut o prestație extrem de modestă, și asta ca să folosim cuvinte blânde. Niciodată, la Târgu- Jiu, de la înființarea secției de handbal, 1.000 de oameni nu au strigat, la unison,“Hoții” și “Rușine să vă fie”. Pentru cei care au fost în sală cuvintele sunt de prisos, iar mulți așteaptă cu interes raportul observatorului. În orice caz, amfitrionii au înțeles din prima repriză că nu poate fi vorba de acel “simbolic” 5% acordat în favoarea gazdelor, ci, fără să căutăm mai multe motive, procentul deciziilor, spunem noi greșite până la proba contrarie, a fost clar în defavoarea echipei mai slab cotate.


Păcat, pentru că, așa cum clasamentul o arată, Bistrița formează o trupă mai valoroasă ca cea din Târgu Jiu, chiar dacă nu câștigă tot timpul meciurile directe.


La 12-15, gorjencele se aflau pe val, dar Mirabela Coteț a văzut cartonașul roșu pentru a treia eliminare de două minute. Nici Ira Zinatullina nu a terminat jocul pe parchet, iar de la oaspete a fost eliminată Tamires Morena De Araujo.


Ana Ciolan a dat 5 goluri pentru CSM, iar Alexandra Gavrilă 3, deși ultima a jucat doar în unele momente din repriza secundă. Ekaterina Dzhukeva a terminat cu 12 intervenții salvatoare, cu una mai puțin ca Renata Lais De Arruda.

Concluziile antrenorilor

Florentin Pera: “O victorie importantă pentru noi, se câștigă foarte greu aici și poate diferența nu e conformă cu realitatea. Cred că totuși echipa noastră a fost mai bună, am condus la o diferență liniștitoare. Probabil au fost erori, dar nu sunt eu în măsură să comentez arbitrajul. Se întâmplă să fie (n.r. – scandări) la mai multe jocuri, dar noi trebuie să fim concentrați pe ce fac echipele și să ne bucurăm de handbal. Sunt două echipe care reprezintă România în cupele europene, un lucru extraordinar pentru ambele orașe”.

Liviu Andrieș: “Nu pot să vorbesc despre arbitraj. Dacă s-a ajuns în toată sală să se strige astfel, înseamnă că s-a întâmplat ceva. Atât am de spus, să nu se interpreteze altceva. Am avut o evoluție slabă în prima repriză și e clar că problema noastră cea mai mare este în atac. Încercăm să lucrăm, să găsim soluții. E o perioadă destul de grea, pe care ne-am asumat-o. Pentru noi, e un lucru nemaipomenit că suntem în cupele europene, dar valoarea acestor competiții, încărcătura și deplasările foarte lungi își spun cuvântul. Mă bucur totuși că fetele nu au probleme din punct de vedere medical. Fizic suntem ok, am ținut ritmul în repriza a doua”.

Florin Melencu și Claudiu Gorina, din Dolj, au fost arbitrii confruntării. Păcat că meciul nu a fost televizat, pentru că se întâlneau două formații europene.

Cătălin Pasăre

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *