Lapte, miere și fiere. Despre ciclicitate

Că PNL și PSD nu pot sta mult fără să se încordeze mușchi, nu e mirare. Fesieri sau pectorali, după caz. Președintele PNL, Florin Cîțu, nu a trecut peste decepția că, deși lider de partid, nu e și premier în exercițiu. Iar trăirea asta se va agrava, vă asigur. A fost la Dragnea, la Orban, acum se petrece la Cîțu.


Să revenim, totuși, cu ultimele șarje mediatice. La finalul săptămânii trecute, Florin Cîțu a tras câteva gloanțe împotriva lui Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. Asta așa, fără perdea, căci altfel… vorbele erau și împotriva premierului Ciucă. Iată o mostră: „Urmăresc cu atenție și cu îngrijorare, nu știu dacă e un moment să relaxăm măsurile, cu o mie de cazuri pe zi”. Ai putea crede că, în sfârșit, unui om politic îi pasă de popor, este? Strict pe logică medicală, da, suntem de acord cu ideea lui Cîțu. Nu credem că e momentul să lăsăm acum gura deschisă, tragem aer rece și gata, facem iar buba în ianuarie… S-a și lansat data sosirii valului: 15 ianuarie 2021. Noi n-am putut găsi elicopterul ăla în Apuseni, acum vreo câțiva ani, dar știm la centimă când ne lovește virusul iar… Dați dracu’, nu altceva!


Revenind, că iar divagăm… Nu a întârziat Rafila să-i dea cu tifla lui Cîțu. Iată: „Nu înțeleg de unde atâta încrâncenare din partea unei persoane care nu a făcut nimic în ce privește campania de vaccinare, a compromis-o prin declarații și ne acuză pe noi că facem un lucru greșit în condițiile în care stabilim un mecanism predictibil, transparent de introducere a unui certificat care să poată fi aplicat în sectorul public și privat, în condițiile în care proiectul de lege depus de PNL se referea strict la personalul medical. Mi se pare o chestiune mai degrabă cu conotații politice, dorința de a pune în discuție funcționarea acestei coaliții, decât o chestiune care să țină de sănătatea publică. (…) A fost un prim draft, și Ciolacu, și premierul au comunicat că vom avea un prim draft. Dacă nu se dorește să avem acest draft și să continuăm acest haos și incapacitate a statului de a lua măsuri în timp util, și distrugem de la prima încercare un astfel de document și o astfel de intenție, atunci cu adevărat cei care pun în pericol adoptarea unui astfel de document fac atentat la sănătatea publică. Certificatul trebuie introdus în funcție de ritmul de creștere. Să terminăm și cu demagogia. Dacă ne-am fi găsit în 5 iulie, când am avut apoi trei săptămâni de creștere consecutivă, ar fi însemnat că la începutul lui august ar fi trebuit să introducem acest certificat și dacă l-am fi introdus la începutul lui august, sutele de morți din fiecare zi nu ar fi fost în bilanțul negru al acestei pandemii și al valului 4. Introducând-l atunci, nu am mai fi avut această creștere și acum am fi fost mult sub 1 și am fi renunțat la certificat.”
Mda, în logica celor spuse de Rafila, nu prea ai ce nega. Vedem ce e cu introducerea acestui certificat. Sincer? La cum suntem noi, românii, construiți, nu se va adopta. Se încalcă drepturi, dom’le, nu e firesc… dar au murit și vor mai muri oameni.


Legat de titlul acestei scrieri, cine nu trage învățămintele de rigoare din trecut… este condamnat să vadă ciclicitatea Karmei, apropo. Simplu!

Ionuț Catrina

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *