Iordache își dorește dezvoltarea antreprenoriatului în agricultură

„Vreau sa investim cu cap in agricultura! ” este declaratia lui Ion Iordache, candidatul PNL la Senat. Acesta este unul dintre proiectele prin care Iordache isi doreste sa sustina atat producatorii mici si mijlocii, cat si marii fermieri, pentru ca agricultura sa se poata dezvolta cum trebuie.

Ion Iordache își dorește această schimbare pentru că, până în momentul de față, investițiile în agricultură s-au făcut fără o strategie coerentă și din această cauză mii de hectare de teren sunt necultivate. Majoritatea fermierilor lucrează terenurile cu mijloace rudimentare și România importă alimente pe care le-ar putea produce cu eforturi mici.
Iordache își dorește să se consume produse românești, acest deziderat trebuind să fie atins prin măsuri adecvate economiei de piață.
De aceea, Ion Iordache, împreună cu echipa PNL a creat o strategie pentru creșterea performanței în agricultură prin care se urmărește finanțarea depozitelor de comercializare a produselor agricole; acordarea subvențiilor pentru achiziția de echipamente pentru irigații; existența granturilor de finanțare pentru antreprenoriat rural, dar și instalarea tinerilor fermieri cu teren agricol concesionat de la stat.
Prin hotărârea de guvern privind antreprenoriatul rural s-au acordat din fondurile europene, 200 milioane euro pentru partea de procesare, distribuţie şi ambalare pentru antreprenorii care îşi desfăşoară activitatea în agricultură.
În privinţa granturilor în valoare totală de un miliard de euro care vor fi acordate IMM-urilor prin intermediul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, şeful Guvernului a precizat că 550 milioane euro reprezintă granturi pentru investiţii, 350 milioane de euro – granturi pentru repornirea activităţii şi 100 milioane euro – granturi în valoare de câte 2000 euro pentru microîntreprinderile în care singurul angajat este antreprenorul.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *