Încet, încet…

ionut catrina

Probabil mai toată lumea a aflat că exista un procent asumat în PNRR-ul vieții (în speță, 9,4% din PIB), prin care nu se putea cheltui mai mult cu pensiile românilor. Indiferent de creșterile multianuale la orice! Așa a negociat coaliția trecută, PNL&USR&UDMR, pentru viitorul românilor. Practic, în acest procent trebuia să se învârtă cheltuiala cu pensiile românilor până prin 2070. Singura șansă de creștere concretă era dacă se mărea PIB-ul României. Adică șansa porcului la Crăciun…


Ce ne anunță Marcel Ciolacu, premierul în exercițiu? Concret, asta: „Comisia Europeană confirmă oficial că am onorat promisiunea făcută românilor, de a elimina din PNRR plafonul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile. Odată cu aprobarea modificării Planului Național de Redresare și Reziliență al României, de astăzi scăpăm definitiv de coșmarul introdus cu cinism în document de USR, care ar fi dus la înghețarea punctului de pensie până în 2070.


Tocmai de aceea ne-am bătut să trecem prin Parlament noua lege a pensiilor, validată ca sustenabilă pe termen lung de experții Bancii Mondiale și ai Comisiei Europene, o lege care face dreptate pentru milioane de pensionari.


Înlăturăm, în acest fel, inechitățile dintre pensionarii care au contribuit și au muncit la fel și asigurăm garanția că veniturile pensionarilor vor putea crește și în viitor, corelate în mod legitim cu performanța economică a țării.


Acesta este unul dintre obiectivele mele esențiale în mandatul de premier: creșterea economică a României să ajungă în principal la românii care au cea mai mare nevoie de protejarea nivelului de trai!”
Acum, dacă rezolvă ți treaba nesimțită cu pensiile unor speciali de prin țara asta, va fi o idee mai bine pentru români. Vom vedea. Suntem aici.

Ionuț Catrina

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *