Incendiile de vegetație nu au ocolit nici comuna Stănești

Incendiile de vegetatie uscata sunt tot mai multe la numar in aceasta perioada si reprezinta un pericol mare. Doar in ultimele zile au fost inregistrate peste 30 de cazuri de acest fel in judetul Gorj.Din pacate, nici comuna Stanesti nu a fost ocolita de incediile puternice.


Constantin Bicheru, primarul comunei Stănești, spune că au început lucrările de igienizare în localitate, însă se derulează cu greu din cauza incendiilor de vegetație care au loc în ultima perioadă.

Constantin Bicheru, primar Stănești

De asemenea, acesta le-a transmis și locuitorilor un mesaj prin care îi roagă să nu lase focul nesupravegheat și, de asemenea, indicat ar fi să nu mai ardă vegetația.

Constantin Bicheru, primar Stănești

Arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se efectuează numai după obţinerea permisului de lucru cu focul, document care se eliberează de către Şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă constituit la nivelul autorităţilor publice locale sau persoana desemnată în acest sens şi cu respectarea mai multor reguli şi măsuri pentru utilizarea focului deschis.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *