În ce condiții ar putea rămâne deschise permanent restaurantele

Dupa o lunga perioada in care industria HoReCa a fost la pamant, autoritatile centrale au in sfarsit un plan. Astfel, se ia in calcul ca localurile sa ramana deschise permanent, indiferent de rata de infectare din localitate.

Însă, doar cu o condiție. Pentru ca restaurantele și barurile să beneficieze de acest “statut special” trebuie ca toți angajații să fie vaccinați. Dar, momentan este doar o inițiativă și nu se știe sigur când sau dacă se va întâmplat acest lucru.


„Am avut discuţii cu reprezentanții restaurantelor, pentru că acest sector a fost lovit cel mai mult. Am propus – nu este o decizie luată, discutăm -, ca dacă îşi vaccinează tot personalul, să fie deschişi tot timpul şi să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. Pot să fie deschiși cu 5% din capacitate, dar să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. Restaurantul în care tot personalul este vaccinat ar putea avea un statut special”
, a declarat Florin Cîţu la un post de televiziune național.


Tot premierul a mai susţinut că după atingerea pragului de vaccinare de 70% se poate lua în calcul şi renunţarea la mască în spaţiul public.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *