Grinch de Drăguțești a furat Crăciunul!

Primăria Draguțești a alocat din bugetul local peste 26.000 de lei pentru a fi cumpărate 390 de pachete-cadou cu dulciuri, care au fost oferite copiilor din localitate cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Pachetele au conţinut dulciuri şi fructe exotice, după cum urmează: prăjituri, praline de ciocolată, biscuiţi, chipsuri, corn cu ciocolată, suc, portocale și o scrisoare de la Moș Crăciun.

Valoarea fiecărui cadou calculat după bugetul alocat trebuia să fie de aproximativ 67 de lei. La prima vedere, pare a fi un gest frumos făcut de căre administrație. Însă, dacă ne uităm mai atent, putem vorbi despre o posibilă înșelăciune. După un calcul simplu, produsele existente în pungi nu însumează nici 40 de lei. Practic, circa 10.000 de lei din banii alocați pentru cadouri reprezintă diferența dintre prețul real al produselor și prețul achitat de primărie. În plus, se vede clar că produsele au fost alese pe principiul eficienței de cost și nu s-a ținut cont de aspectele nutriționiste.

Așa se explică de ce în pungile primite de copiii din Drăguțești se regăsesc și produse care conțin prafuri, conservanți, coloranți și emulsificatori. Și să nu uităm un aspect important. Aceste cadouri au fost luate cu banii din taxele şi impozitele colectate de administraţia locală de la cetățeni.


“Din câte știu, la școala din Drăguțești sunt 272 de elevi și au fost achiziționate 390 de pachete. Deci, diferența de circa 100 de pachete cred că sunt la oamenii care au fost aduși cu viză de flotant pentru alegerile locale. Chiar am un copil la școala din comună, care a primit deja pachetul, și am făcut un calcul estimativ. Valoarea lui nu depășește 30 de lei. Am poze făcute cu ce a primit în plasa respectivă”, a declarat Ovidiu Puțan, cetățean al comunei Drăguțești.


Reporterii trustului Accent au încercat să obțină un punct de vedere de la Dumitru Ion Popescu, dar primarul nu a răspuns la telefon.

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *