Gorjul, în scenariul galben!

Judetul Gorj a intrat, de ieri, in scenariul galben. Astfel, incidenta infectarilor a trecut de pragul de 1,5 la mia de locuitori. Peste rata de 3, judetul va intra in carantina.


Potrivit reprezentantei Prefecturii, Corina Belteu, nu se vor lua măsuri suplimentare la nivelul județului. Măsurile se aplică strict în localtățile încadrate în scenariul galben. În prezent, 16 localități gorjene sunt încadrate în acest scenariu. De asemenea, încă exista opt localități unde, în ultimele 14 zile, nu a fost întregistrat niciun caz nou de COVID-19.

Corina Belteu, purtător de cuvânt Prefectura Gorj

În Gorj au fost înregistrate, ieri, peste 60 de cazuri noi de coronavirus, iar la nivelul țării, a fost trecut pragul de 7.000 de îmbolnăviri. Un „val serios”, potrivit autorităților gorjene, care pregătesc locuri noi în spitale și chiar iau în calcul varianta de a transforma o altă unitate medicală din județ în spital suport COVID.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj

La nivelul județului Gorj există două spitale suport COVID. Este vorba despre Spitalul de la Târgu Cărbunești și Spitalul Județean din Târgu Jiu, unde sunt doar 32 de paturi la ATI.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *