Gheorghe Pecingină, un profesionist pentru Camera Deputaților

Pe Gheorghe Pecingină cred că-l cunoaște o bună parte a populației Gorjului. Despre cei din sectorul minier și energetic, nu cred că mai încape vorba. Avocat de meserie și luptător pentru principii umane și drepturi ale cetățenilor, Gheorghe Pecingină a militat permanent pentru ca sectorul minier și energetic să aibă de câștigat, ca sindicaliștii să obțină beneficii în fața unor administrații nu mereu corecte cu bieții mineri și energeticieni. Dacă mergeți în rândul acestor oameni și-i întrebați despre fostul avocat Pecingină (explic mai jos de ce scriu „fost”), veți constata că oamenii nu au uitat implicarea acestuia în bunul mers al treburilor sindicale. Mulți mineri și energeticieni au fost ajutați, sprijiniți la procese și acțiuni în instanță de acest tânăr politician.


De ce scriam mai sus „fostul avocat”? E simplu: la momentul scrierii, Gheorghe Pecingină s-a suspendat din calitatea de avocat, fiind secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice, responsabil cu legalitatea actelor, demersuri juridice etc. Așadar, Gorjul are încă un reprezentant la vârf la București. Deși momentan nu se (mai) poate implica în ajutorarea oamenilor în fața instanțelor de judecată, Gheorghe Pecingină își face treaba cu simț de răspundere în funcția în care a fost numit. Sigur, aș putea fi acuzat de faptul că-mi este prieten și de asta scriu aceste rânduri, dar mereu mi-am asumat prieteniile, nu le-am ascuns vreodată și mereu, dar mereu îmi voi ajuta pesoanele dragi.


Candidat la Camera Deputaților din partea PNL Gorj, Gheorghe Pecingină este exemplul că, măcar din când în când, partidele politice pun pe liste, pe poziții eligibile, și profesioniști. Personal, mi se părea/pare inacceptabil ca legi în țara asta să fie făcute de politruci cu Dreptul făcut la 50 de ani în scara blocului. Iar apoi lumea să urle… Păi când s-au votat acei vopsiți, cum a fost?


Iată că, cel puțin la Gorj, există șansa ca un profesionist să ajungă la București și să creeze legi bune, în baza realităților românești și sub „patronajul”/incidența Uniunii Europene. Că asta uită mulți: existe normative europene pe care noi, șmecheri, le ignorăm. Apoi ne mirăm de ce se uitp câș U.E. și ne sanționează… Ete d-aia!


Revenind, mă bucur că Gheorghe Pecingină are șansa de a fi acolo și de a arăta tuturor ce poate să facă!

Ionuț Catrina

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *