Gemenele Olariu vor în Liga Florilor cu CSM

CSM Târgu Jiu şi-a păstrat nucleul de bază din campionatul precedent. Cu şase sosiri noi în această vară, formaţia din Târgu Jiu ţinteşte performanţa: promovarea în primul eşalon handbalistic. Două dintre jucătoarele de bază ale echipei sunt Mădălina şi Andreea Olariu. Gemenele venite de la Slatina şi-au prelungit înţelegerea cu trupa gorjeană pentru încă două sezoane. Acestea au explicat că profesionalismul cu care au fost tratate şi condiţiile de la Târgu Jiu au stat la baza deciziei.


Mădălina Olariu a fost cea mai bună marcatoare a echipei lui Liviu Andrieş în sezonul trecut. Evoluează pe poziţia de centru.
“Mi-am prelungit contractul datorită faptului că am mare încredere în acest proiect și în toți oamenii de aici. Consider că este un cadru benefic pentru evoluția mea ca jucătoare și pentru viitorul meu. Cu siguranță, concurența pe posturi s-a mărit odată cu venirea noilor colege, însă acest lucru ne ajută la evoluția individuală și la cea colectivă. Nu este o presiune în plus, ci un lucru benefic pentru dezvoltarea mea. Fetele s-au integrat foarte bine și cred că împreună vom realiza lucruri frumoase”, a declarat Mădălina pentru site-ul oficial al clubului.
Sportiva a mai spus că existe deosebiri între ea şi Andreea, iar colegele şi-au dat seama, după scurt timp, de acest lucru. Mădălina vrea să fie ferită de accidentări în noul sezon, la căpătul căruia este convinsă că va avea evoluţii şi mai bune.


“În plan profesional îmi doresc să rămân sănătoasă și să am mereu un psihic de învingător, chiar dacă vor mai apărea și momente dificile. Sper ca în sezonul acesta să îmi ajut mult mai mult echipa pentru a ne atinge împreună obiectivele propuse. Cât ține de deosebirea dintre mine și Andreea, inițial le-a fost greu, însă cu cât petrecem mai mult timp împreună, cu atât le este mult mai ușor să facă diferența dintre noi, atât pe terenul de joc, la antrenamente, cât și în afara lui”.
Andreea Olariu evoluează pe poziţia de extremă dreaptă. Este dezamăgită că sezonul trecut s-a încheiat când echipa era în vârf de formă, dar dornică să promoveze în Liga Florilor cu CSM Târgu Jiu. La fel ca sora sa, a semnat un nou contract pe două sezoane.


“Aici am întâlnit un proiect serios, care vizează viitorul, iar eu am mare încredere în acest proiect. Toată conducerea este formată din oameni profesioniști alături de care noi, fetele, am format o adevărată familie. Sezonul trecut a fost unul destul de bun pentru noi, dat fiind faptul că a fost primul an în care am lucrat împreună. Din păcate, sezonul s-a încheiat când eram în cea mai bună formă sportivă ca echipă. Mai aveam multe de arătat, dar cu siguranță o vom face anul acesta”.


Andreea a mai spus că abia aşteaptă reluarea meciurilor oficiale şi speră ca spectatorii să aibă acces cât mai curând în Sala Sporturilor. Jucătoarea originară din Slatina este de părere că noile jucătoare vor asigura o concurenţă benefică echipei în noul sezon. “După o pauză atât de lungă, ne bucurăm enorm că am reluat antrenamentele. Ne-a fost dor de tot ce înseamnă echipă, iar asta se poate vedea acum. Totul decurge bine, suntem dornice de muncă și în același timp nerăbdătoare să înceapă campionatul. Nimic nu se compară cu emoțiile unui joc oficial, cu bucuria victoriei, cu încurajările publicului – pe scurt, cu atmosfera unui meci. Există concurență pe posturi, dar asta ne face să ne antrenăm mult mai bine, să evoluăm și să fim în cea mai bună formă a noastră la ora meciului. Fetele s-au integrat foarte bine, ne înțelegem și cel mai important este că formăm o echipă puternică. Suntem toate aici pentru același scop și muncim împreună pentru realizarea lui”, a mai spus Andreea.


Mădălina şi Andreea au 20 de ani, fiind născute pe 15 iunie 2000. De altfel, poartă numerele 15 (Mădălina) şi 6 (Andreea), reprezentând ziua în care au venit pe lume. Au fost formate la Liceul cu Program Sportiv Slatina.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *