Ştiinţa Turceni a refuzat Liga a treia

Formatia Stiinta Turceni a refuzat invitatia FRF de a participa in Liga a III-a. Trupa gorjeana avea prioritate pentru a juca in esalonul secund dupa ce s-a clasat pe locul doi la turneul de baraj de la Hunedoara.
După consultări cu jucători, conducerea Ştiinţei a hotărât să rămână în Liga a IV-a. Principalele motive, potrivit directorului sportiv Vali Modrea, sunt legate de faptul că fotbaliştii de la Turceni sunt, majoritatea, angajaţi şi la alte societăţi. Cum Liga 3 necesită antrenamente mai frecvente şi are un nivel mai ridicat din punct de vedere valoric, mulţi jucători nu ar fi făcut faţă. De asemenea, era destul de greu pentru echipa gorjeană să-şi formeze un lot competitiv, deoarece majoritatea formaţiilor din eşalonul terţ au stabilit, în mare parte, sportivii pe care se bazează. Chiar dacă în liga judeţeană sunt fotbalişti care ar putea face pasul spre un nivel superior, aceştia refuză să vină din acelaşi motiv: au serviciu şi fotbalul le oferă doar un venit suplimentar.

Valentin Modrea, director sportiv Știința Turceni

Gilortul Târgu Cărbuneşti va rămâne singura reprezentantă a Gorjului în Liga 3. Cele 100 de cluburi participante în viitoarea ediţie de campionat vor fi împărțite în mod egal în zece serii.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *