GAL-ul Sudul Gorjului, o poveste de succes! Reprezentanții asociației au planuri și mai mari pe viitor

Editia a II-a a Targului de Promovare a Activitatilor si Rezultatelor GAL Sudul Gorjului a avut loc la Turceni. La eveniment au participat reprezentantii comunitatilor partenere, beneficiari si colaboratori.


Președintele GAL Sudul Gorjului, Cristina Cilibiu, a anunțat că 114 proiecte au fost depuse și evaluate, iar 61 de proiecte au fost selectate de asociație, cu o valoare publică de peste 2,7 milioane de euro. “Este o poveste de succes, iar bilanțul impresionant plasează acest GAL pe locul întâi în regiune”, a declarat primarul din Turceni.

Cristina Cilibiu, președinte GAL Sudul Gorjului

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a dat asigurări că va fi mereu un partener al asociației. Întrebat dacă proiectul este unul productiv, șeful de la CJ nu a ezitat.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj

Senatorul Ion Iordache a declarat că este mândru de procentrul de absorție și valorificarea fondurilor europene. Fostul președinte, care a fondat asociația acum 8 ani, este mulțumit că acest GAL a rămas pe mâini bune.Pentru exercițiul financiar următor, GAL Sudul Gorjului și-a propus să obțină fonduri și mai mari prin care să sprijine dezvoltarea micilor afaceri din zonă, dar și beneficiarii publici care au nevoie de investiții.

Ion Iordache, senator PNL Gorj

Primarii parteneri au declarat că, într-un context economic și social delicat, este imperios ca fondurile europene să fie atrase.

Mihai Calotă, primar Urdari

Gheorghe Stoichițoiu, primar Brnăești

În cadrul evenimentului a fost organizată o expoziție a produselor tradiționale provenite din exploatațiile beneficiarilor. Cei din urmă s-au declarat foarte mulțumiți de sprijinul primit pentru dezvoltarea afacerilor.

Asociația își propune dezvoltarea durabilă a comunităţilor din zona Sudul Gorjului. Se dorește, în același timp, păstrarea tradițiilor prin relansarea și promovarea acestora la nivel regional, naţional şi internaţional şi oferirea unei perspective mai bune locuitorilor teritoriului.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *