Festivalul ”Domnica Trop”, la Rovinari

Orașul Rovinari va fi gazda celei de-a V-a ediţii a Festivalului Național de Folclor al Copiilor ”Domnica Trop”.

Această competiţie folclorică dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani va avea loc pe 9 octombrie 2016, începând cu ora 12.

Copiii talentați din toată țara au ocazia să se înscrie până pe 4 octombrie la cel mai cunoscut festival de muzică populară.

Înscrierea concurenților se va face la Biroul de Relații cu Publicul al Muzeului Județean Gorj, precum și la Casa de Cultură și Biblioteca Rovinari. Concurenții din alte localități pot solicita înscrierea prin e-mail la adresele: bdmediaa@yahoo.com sau culturarov@yahoo.com.

Pe scenă vor mai urca: Domnica Trop, Irina Zoican, Maria Corlan Mischie, Emilia Drăgotoiu Nanu, Angelica Mirea, Elena Popescu Lăzăroiu, Neluțu Trandafir, Mădălina Barbonie, Luiza Ciudin, Roxana Croitoru și Antonia Stoian.

Nu vor lipsi nici momentele poetice, iar de acest aspect se vor ocupa Dănuț Cârdu (Caraș Severin) şi Dorel Dobre (Gorj).

Preşedintele de onoare al Festivalului la fel ca şi în anii trecuţi va fi Domnica Trop, iar ca şi preşedinte al juriului a fost desemnată Irina Zoican.

Această ediţie, devenită deja o tradiţie în oraşul condus de către primarul Robert Filip, este organizată de Primăria și Consiliul Local Rovinari, Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ştefulescu”, Casa de Cultură și Biblioteca Rovinari și Asociația Culturală ”Doruleț din România”.

Gabriela Turturea

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *