CEO face angajări și vrea să termine anul pe profit

Se fac pregătiri la Complexul Energetic Oltenia pentru angajarea de muncitori calificați. Este al doilea lot de lucrători specializați. Sunt sudori, lăcătuși mecanici și electricieni. În prima etapă au fost încadrate 400 de persoane, iar de săptămâna aceasta vor fi angajați alți 200 de lucrători. Toți vor fi încadrați în subunitățile miniere ale Complexului Energetic Oltenia. Este necesară suplimentarea numărului de angajați pentru a crește producția de cărbune în acest an.


Potrivit CEO, În noul context energetic global, planul de restructurare oferă un grad de flexibilitate, având în vedere că este nevoie de suplimentarea producției interne. Astfel, există posibilitatea unor măsuri suplimentare, temporare, ale căror efecte pot fi ajustate până la încheierea perioadei de restructurare. Anul acesta, compania a luat deja măsuri pentru o suplimentare a producției de cărbune cu 900.000 de tone, ceea ce ar livra în final o energie totală de 600.000 MW, într-una dintre capacitățile deja existente la Rovinari, Turceni sau Ișalnița. Pentru a susține acest efort, CE Oltenia va angaja, pe durată determinată, 600 de persoane pe posturi de lăcătuș mecanic, electrician și sudor în activitatea miniera. Mai mult de jumătate au fost deja angajați și vor începe activitatea luna aceasta. Este o măsură temporară, gândită pentru acest context dificil și care poate fi activată fără ca, la finalul implementării planului, să schimbe structura acestuia.


Vin și beneficiile pentru angajați. Minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia pot depune cereri pentru a beneficia de cota de cărbune pentru încălzirea de iarnă. Este vorba de o cantitate de 10 tone de lignit, la un preț de 166 de lei tona.


Aceasta va putea să fie suplimentată cu 2 tone, însă la un preț de 252 de lei. Cererile se pot depune până pe 15 iulie. Din data de 1 iunie va putea începe activitatea de distribuire a cotelor de cărbune contra cost. Cota de cărbune se va achita în patru rate. Până la finalul lunii noiembrie trebuie să fie distribuite și ultimele cote de cărbune, în baza cererilor depuse.


Transportul cantității de cărbune achiziționate este în sarcina salariatului, livrarea efectuându-se conform programului stabilit de conducerea subunității/carieră. Livrarea cantităţii de cărbune achiziţionată se va efectua într-o perioadă de maxim 2 zile şi în maxim 2 transporturi. În funcție de numărul de cereri depuse și data înregistrării cererii, programarea va fi aprobată de conducerea subunității/carierei, astfel încât până la data de 30.11.2022 să se poată efectua livrarea întregii cantităţi de cărbune către salariaţi. Această programare va fi afişată la sediul fiecărei subunități/carieră.


Puncte de încărcare:
UMC Motru/Sector Lupoaia Depozit Lupoaia

  1. UMC Motru/Sector Roşiuţa Depozit Roşiuţa
  2. Cariera Husnicioara Depozit Husnicioara
  3. UMC Jilț/Sector Jilț Sud Depozit Jilţ Sud
  4. UMC Jilț/Sector Jilţ Nord Depozit Jilţ Nord Cu cântărire la
    Sector Jilţ Sud
  5. UMC Rovinari/Sector Tismana Depozit Tismana
  6. UMC Rovinari/Sector Pinoasa Depozit Pinoasa
  7. UMC Roșia-Peșteana/Sector Peşteana Depozit Peşteana
  8. UMC Roșia-Peșteana/Roşia Depozit Roșia
  9. UMC Rovinari/Sector Rovinari Sector.
    În tot acest timp, Complexul Energetic Oltenia se menține pe un loc fruntaș în rândul producătorilor. Compania care are termocentrale pe bază de lignit în județele Gorj și Dolj este pe locul al doilea la nivel național.
    Producția de energie este în medie de 1.200 – 1.300 de megawați. 95% din cantitatea totală de energie pe cărbune este produsă de termocentralele din Oltenia. Colosul energetic are 6 blocuri energetice în funcțiune la această oră și poate să mai pornească două, dacă ar exista suficient cărbune.

Andrei Merfu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *