Fără număr, bebelușelor!

Pământul a stat în loc, orbitarea tuturor astrelor (cunoscute și neștiute) n-a mai avut loc săptămâna trecută, când – zice-se – fosta organizație a PSD Drăguțești a trecut cu arme, surle, trâmbițe, trompete și alte instrumente taman în tabăra dușmanului, adicătelea la PNL. Vă dați seama ce lovitură grea pentru pesediști, să piardă ditamai organizația locală? Nu știu cum își vor putea reveni prea curând din șocul știrii! Acum lăsând pe-o laterală vestea, le reamintesc tuturor că nimeni, dar absolut nimeni nu e de neînlocuit. Plecă Cristiano de la Real, da? Nu muri echipa. Din contră. Va pleca și Leo de la Barcelona, tot nu-și oprește Soarele plimbarea pe cerul nostru. Că așa e-n datul firii, lumea să meargă mai departe, iar Pământul să se prefacă a se învârti…


În schimb, o altă știre pare mult mai interesantă, vedem imediat pentru cine. La Motru, al doilea municipiu al Gorjului, PMP și-a desemnat candidatul. Până aici, nimic de citit, așa-i? Eeei, dar când candidatul este Constantin David, fost director al Carierei Roșiuța și fostă opțiune – la un moment dat – pentru PSD Motru în bătălia pentru scaunul de primar al urbei, parcă se mai schimbă lucrurile. Dat multă vreme drept favorit să candideze din partea social-democraților, acesta a optat pentru partidul lui Traian Băsescu și Eugen Tomac, fiind creditat cu un număr de voturi sensibil mărișor. La momentul scrierii acestor rânduri, stau și rumeg dacă nu cumva se repetă – la un nivel mai mic – episodul din 2016, când PSD a pierdut din cauza „diluării” numărului de voturi, acestea împărțindu-se la 5+1 pesediști. Acum, totul pare cam pe acolo, rămâne de văzut cu cât se va diminua scorul PSD. Zice-se prin târg că totuși Constantin David nu ar rupe neapărat din electoratul PSD, ci ar mușca binișor din tabăra de Dreapta. Chiar nu știu ce să cred, cert e însă un lucru: avem actualul primar, actualul viceprimar și un fost director de carieră minieră, fără a mai socoti ceilalți candidați, adică rețeta pentru a urmări o campanie cu de toate. Hai, pregătiți sucul, berea, semințele, micii, muștarul și fotoliul, vom avea spectacol la Motru, parol!


Cresc acțiunile prin județ ale partidului condus de Adrian Tudor, „Verzii” devenind din ce în ce mai vizibili. Fostul viceprimar de municipiu este locomotiva partidului, fără doar și poate, dar credem că știe că-i greu de tot să facă singur toate schemele de atac și de apărare. Sigur, are o echipă, dar îi mai trebuie 2-3 figuri de notorietate care să tragă cu el. Altfel, repet, e dificil. În mod cert, Adrian Tudor este tânăr și cu chef de afirmare. Dezamăgit de PSD, omul vrea să le arate foștilor colegi ce poate. Probabil va avea un scor bunicel la Tg-Jiu, nu știm cum va fi în județ. Timpul e scurt, organizațiile sunt în formare… Dar, repet, la Tg-Jiu va lua niște voturi binișor. De unde? Probabil tot de pe partea de Stânga, de unde va rupe din voturile PSD. Cam la fel cum va proceda și Pro România, o altă formațiune de centru-stânga creditată cu șanse la municipiu și prin județ.


Că tot discutarăm de Partidul Verde și de Pro România, nu putem să nu avem un deja-vu. Remember Motru, 2016? Eeei, am aceeași senzație, dar la un nivel inferior: candidatul PSD la fotoliul de primar al Tg-Jiului pierde scor la intenția de vot tocmai prin existența unor alți candidați importanți pe Stânga, adică Luminița Popescu și Adrian Tudor. Aceștia vor lua binișor din voturile care, în alte condiții, ar fi mers la PSD. Matematică sau joacă? Vedem…


Uitasem: interesantă și lista PNL pentru CL Tg-Jiu! Au dispărut Eduard Berca, avocatul Bobu… Nu am auzit de scandal, s-o fi făcut cu pace lista? Cert e că-s nume noi, chiar de persoane care n-au mai făcut politică. Așteptăm definitivarea listei la PSD Tg-Jiu. Tot nume noi sau… ?
Am vorbit suficient de primari, hai să ne jucăm și cu CJ-ul, loc râvnit – firesc – de toate partidele. În funcție, Cosmin Popescu, care pare să-și conserve avantajul dat de relația cu primarii (inclusiv cei galbeni!), de asta nici nu prea (mai) vine pe la emisiuni. PNL îl propune în contrapondere pe Iulian Popescu, un tânăr pe care-l găsesc interesant, prin prisma ideilor lui de a dezvolta Gorjul. Problema e că omul nu e politician, ci mai degrabă un tânăr idealist. Asta, în condițiile în care ar fi sprijinit de toți tinerii, care să-i vină alături, ar fi ideal (sic!). Altfel, cât să poți înota împotriva cursului unui râu? Trei, cinci sau zece metri? Apoi te lași la vale, te duce apa… Repet, îmi place, dar sper să nu asist la trădarea lui chiar de către cei apropiați… politic.


Alin Văcaru, deputat în exercițiu, este liderul Pro România care și-a asumat candidatura la CJ Gorj. Are o structură de partid în creștere, la fel ca și vizibilitatea/notorietatea prin județ. Nu uitați, multă lume încă suspină după Victor Ponta, aspect favorabil partidului și candidatului. În plus, a adus un persoană surpriză pentru primăria Tg-Jiu, adică alte voturi în tolbă. Va fi interesant!
Candidat atipic, asta se observă de la o poștă, este coordonatorul ADN Gorj. Omu’ e hârșit, viața i-a arătat multe, știe cu ce se papă totul. Da, Nicolae Ivăniși va fi interesant de urmărit. În plus, constatăm zilnic nume atractive, persoane noi, pe lista pentru Consiliul Local Tg-Jiu din partea ADN. Chiar devine atractiv, pe bune!
Ne „auzim” săptămâna viitoare. Nu uitați, lumea nu vrea să îți audă opinia, ci vrea să rostești opțiunea ei!

Ionuț Catrina

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *