Eșecul protestatarilor în fața parlamentarilor

La invitația mai multor lideri de sindicat, Instituția Prefectului a găzduit recent o întâlnire cu parlamentarii de Gorj.
Pe ordinea de zi a întâlnirii au fost teme vitale pentru viitorul companiei:

 • condițiile de muncă;
 • lipsa de personal;
 • neaplicarea legii pensionării (197/2021);
 • lipsa fronturilor de lucru;
 • lipsa de transparență privind planul de restructurare etc.
  Din partea parlamentarilor nu a fost însă prezent decât unul singur din cei 7. Este vorba de senatorul ex-PNL, Ion Iordache. Acesta a criticat atitudinea colegilor săi.
  „Atitudinea colegilor mei parlamentari este lipsită de respect și de responsabilitate. Oamenii pe care i-au umilit astăzi reprezintă câteva mii de angajați ai companiei de la care coaliția toxică PSD-PNL așteaptă să salveze sistemul energetic național și să crească producția!
  Vă era frică să răspundeți la întrebările oamenilor, colegi parlamentari? Sper că n-ați venit de rușine, că nu-i mai puteți privi în ochi pe aceşti oameni, după ce v-ați bătut joc de ei atâta timp minţindu-i că veți găsi soluții pentru aplicarea legii pensionării anticipate. Parlamentarii au obligația să reprezinte toți gorjenii, nu doar clientela de partid susținută în funcții de conducere deși n-are nicio pregătire. Din nou, rușine!
  Îi felicit pe acești sindicaliști care nu se dau bătuți în ciuda tuturor obstacolelor și a trădării din partea unor lideri de sindicat și a politicienilor de la putere! Cu fiecare ocazie gorjenii văd că nu ar trebui să aibă așteptări de mai bine din partea acestei coaliții!
  Rămân cu același gust amar văzând ce oameni mici avem în conducerea acestui județ cu potențial atât de mare, dar sabotat de politruci care nu știu și nu vor să muncească pentru binele gorjenilor!”, a declarat Ion Iordache, unul dintre cei mai bogați gorjeni care a prosperat din afaceri cu statul și care acum plânge pe umărul sindicaliștlor și a gorjenilor și acest lucru nu ar avea legătură cu voturile.

Un nou Contract Colectiv de Muncă pentru CEO
În altă ordine de idei, este de așteptat ca noul Contract Colectiv de Muncă să fie semnat și depus săptămâna aceasta la Inspectoratul Teritoral de Muncă Gorj.
Aici va fi analizat din punctul de vedere al respectării prevederilor legale, astfel încât să poată fi aplicat fără probleme. Contractul Colectiv de Muncă va fi valabil 2 ani. Va intra în vigoare, începând cu data de 1 aprilie.
Principalele bonusuri obținute în viitorul CCM de la CEO:
-zile de concediu suplimentar identic la toate subunitățile;
-primele inclusiv combustibilul vor fi de 2.000 lei fiecare și se vor acorda în bani. La prima de Paște și de Crăciun din cei 2000 de lei doar 1700 de lei se impozitează cu 41.5%, suma de 300 lei fiind deductibilă;
-adaosul lunar va fi de 1.750 lei;
-ziua femeii și bani pentru copii: 200 lei;
-ajutoarele de deces cresc de la 3.800 lei la 5.000 lei;

-se acordă trei zile libere la decesul fratelui, surorii, bunici, socrii, nora, ginere, nepoți;
-fondul de avansare/promovare va fi de 200 lei brut la numărul de salariați din subunitate. Criteriile vor fi stabilite în Comisia Mixtă.
De la 01.04.2022 se vor acorda 250 lei la fiecare clasă din grila de salarizare. Sporul de carieră și pericol se cumulează în spor pericol de 300 lei pentru activitatea de producție. La subunitățile care nu au avut spor de fidelitate se acordă acest spor. Din adaosul de 1.750 lei se vor acorda 400 lei în avans(prima chenzină).
În aprilie se va acorda prima de Paști, în iunie prima de combustibil, în iulie prima de Ziua Energeticianului, iar în decembrie prima de Crăciun.

Continuă și protestele
Sindicaliștii din Termocentrala Rovinari nu renunță la proteste. Și săptămâna aceasta vor avea loc la Târgu Jiu pichetări ale sediului Prefecturii Gorj. Protestele au loc în zilele de marți și joi, de la ora 16,00.
Sindicaliștii au aprobare pentru 500 de persoane. Nu au venit însă până acum atâția angajați, organizatorii fiind nemulțumiți din cauza acestui lucru. Se cere în principal aplicarea legslației pentru persionarea anticipată, dar și angajări transparente la Complexul Energetic Oltenia.

Andrei Merfu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *