Echipele de fotbal pot face cinci înlocuiri pe meci

Federatia Romana de Fotbal va permite echipelor sa faca cinci inlocuri pe meci, nu trei, cate erau prevazute in regulament pana acum. Comitetul de Urgenta a luat mai multe decizii in vederea reluarii competitiilor Liga 1 si Liga 2.


Pentru a nu fi afectată cursivitatea jocului, acestea vor fi realizate în cel mult trei momente de întrerupere a partidei. Regula celor 5 schimbări permise pe durata unui joc a fost testată în cadrul calificărilor pentru viitoarea ediție a Campionatului European U21, care au debutat în toamna anului trecut. Doar la prima ligă, cluburile vor putea trece pe foaia de joc cu doi jucători în plus, adică vor avea cu două rezerve mai mult în timpul unei partide.

“Jucătorii care nu prelungesc raporturile contractuale cu cluburile în vederea finalizării sezonului 2019/2020 vor putea fi înlocuiți cu alți jucători în listele A și B, oricând. Excepția se referă doar la jucătorii cărora urmează să le expire contractul la finalul sezonului 2019/2020 astfel cum a fost stabilit la începerea campionatului”, se arată pe frf.ro.
Cel mai probabil, fotbalul se va relua la jumătatea lunii iunie.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *