Echipa de baschet debutează la Pitești

CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa A în prima fază a Cupei României. Baschetbaliștii gorjeni se vor duela cu Rapid Bucureşti şi FC Argeş Piteşti, ultima echipă fiind și cea care va găzdui competiția din perioada 15-17 septembrie. Câștigătoarele celor 6 grupe, plus cele mai bune două locuri 2, se vor califica la Final 8 – Turneul Final, programat a se desfășura anul viitor, în luna februarie.


“Va fi o grupă destul de grea, dacă ţinem cont că cele două echipe au fost în play-off în campionatul trecut. Rapidul este cu noi, în Conferinţa A, iar la momentul actual nu cunoaştem foarte multe despre ei, pentru că nu au mutat încă pe piaţa transferurilor, decât la nivelul jucătorilor români. Piteştiul, care este şi gazda turneului, anunţă o echipă schimbată începând cu banca tehnică, dar şi cu structura importantă de jucători. Vor fi însă primele meciuri oficiale ale noului sezon pentru toată lumea, iar cupa poate fi şi o competiţie a suprizelor. Noi vom merge încrezători în forţele proprii şi vom vedea la momentul acela ce putem realiza”, a declarat directorul tehnic, Claudiu Alionescu, pentru site-ul oficial al clubului.


Grupa A (Pitești): Rapid București, CSM Târgu Jiu, FC Argeș
Grupa B (Oradea): U-BT Cluj, CSM Oradea, Dinamo București
Grupa C (Mureș): CSM Focșani, CSM Târgu Mureș, CSM Galați
Grupa D (Craiova): SCM Timișoara, SCM U Craiova, Petrolul Ploiești
Grupa E (Brașov): CSO Voluntari, Laguna București, Corona Brașov
Grupa F (Constanța): CSU Sibiu, CSM Constanța, CS Vâlcea 1924

Americanul Ethan Wright, ultimul transfer de la CSM
CSM Târgu Jiu a adus încă un jucător american la echipă. Este vorba despre Ethan Wright. Sportivul de peste ocean a semnat un contract valabil pentru un sezon cu gruparea gorjeană. În vârstă de 23 de ani, Wright măsoară 1,90 m și poate evolua pe pozițiile 1-2. El este înlocuitorul lui Ar`Mond Davis, conaționalul său a cărei înțelegere cu trupa gorjeană a fost reziliată din cauza unei accidentări. Ethan Wright, care este la prima experiență europeană va fi, probabil, ultimul străin din lot. Până acum, el a evoluat numai la echipe universitare din SUA. Americanii Jalen Dupree, Jason Hubbard și Dimitrius Underwood, alături de bosniacul Arsenije Vuckovik, sunt ceilalți jucători de peste hotare care au semnat cu CSM Târgu Jiu.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *