Da, da, da! E totul ok…

ionut catrina

Nu vă țin prelegeri azi, vă las să vedeți ce spune un fost premier al țării, Nicolae Ciucă, despre diverse prin țara asta. O fi bine, o fi rău? Vom vedea.


Până atunci, textul 1 – urcat pe pagina domniei-sale de socializare: „(…) Autostrăzile A7 și A8 sunt, de asemenea, investiții-cheie, care vor aduce resurse, noi afaceri private și locuri de muncă pentru toată regiunea de Nord-Est a României, iar Partidul Național Liberal va sprijini toate aceste proiecte la guvernare.


Nu doar investițiile în infrastructură, dar și atragerea de fonduri europene rămâne esențială pentru continuarea proiectelor de dezvoltare locală. I-am îndemnat pe colegii mei să aibă curajul să gândească și proiecte care depășesc granițele comunelor, orașelor, județelor, pentru că doar așa putem reduce decalajele dintre urban și rural și doar așa le putem oferi un trai mai bun românilor.


I-am încurajat pe colegii din PNL Iași să promoveze în comunitățile lor exemplele de patriotism lucid, să nu lase aceste valori să fie confiscate de demagogi și extremiști.”


Iată și textul numărul 2: „Economia României continuă să performeze în același ritm de până acum – o confirmă instituții internaționale de evaluare macroeconomică. Agenția Standard & Poor’s a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung și scurt în valută, estimând că perspectiva pentru viitorul imediat este una stabilă. Într-o perioadă în care state dezvoltate și alte țări din regiune se confruntă cu dificultăți economice majore, stabilitatea este o reușită căutată de investitorii internaționali și un element-cheie pentru dezvoltare.


România reușește să obțină acest rating în 2023 pe fondul situației economice optime pe care guvernarea liberală a construit-o în anul anterior. 2022 a fost perioada în care au existat performanțe clare la absorbția de fonduri europene și investiții străine directe, iar valoarea în bani a creșterii economice a fost cât întreg PIB-ul din 2004.


Agenția Standard & Poor’s apreciază că afluxul de bani europeni – mai ales prin PNRR – vor da economiei noastre rezistență la șocurile de pe piețe internaționale și îi vor asigura o creștere susținută în anii următori.”

Ai avea senzația că duduim la capitolul atragere de fonduri europene, este? Atât am avut de punctat.

Ionuț Catrina

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *