CSM adună înfrângerile! Davitkov: Mai sunt multe etape până la final

CSM Târgu Jiu se afundă în subsolul Ligii Naţionale de Baschet Masculin. Elevii lui Jordanco Davitkov au înregistrat a şasea înfrângere din tot atâtea jocuri. Deşi expertul secţiei de baschet, Adrian Roşu, a declarat că îşi doreşte o clasare mai bună ca în sezonul precedent, începutul de campionat este unul sub aşteptări pentru seniorii din Gorj. CSM Târgu Jiu a fost învinsă de U BT Cluj-Napoca, în principal din cauza unui prim sfert de coşmar, încheiat de ardeleni cu 18 puncte peste gazde. În ciuda unor perioade de joc mult mai echilibrate, echipa noastră nu a mai putut reveni în meci, deşi s-a ridicat în unele momente la înălţimea adversarului. S-a terminat 70 – 85 (7-25, 19-16, 21-22, 23-22).


Brandon Sly a reuşit 14 puncte şi 7 pase decisive, iar Kevin Allen, un double-double, cu 13 puncte şi 10 recuperări. Din tabăra oaspeţilor, Karel Guzman şi Dustin Hogue au terminat, ambii, cu câte 18 puncte.
Spre deosebire de alte meciuri, Jordanco Davitkov a fost mulţumit de ceea ce au arătat elevii săi. Bineînţeles, exceptând primele 10 minute.


“Clujul este o echipă foarte bună, de nivel european, au un roster demn de competiţiile FIBA. Noi am făcut un meci destul de bun, am pierdut clar primul sfert şi s-a dovedit a fi decisiv. În celelalte, am prestat un baschet bun şi am demonstrat că ne putem bate cu ei. Le-am spus jucătorilor, încă dinaintea partidei, că vor face o apărare foarte agresivă, că vor face ‘capcană’ la fiecare pick and roll şi că nu trebuie să le dăm mingi uşoare. Însă, în primul sfert, am avut 5 mingi pierdute, iar la finalul sfertului, 8. După aceea ne-am adaptat. Până la urmă, a fost un meci mult mai bun decât celelalte”, a declarat macedoneanul.


Davitkov a admis că există o presiune pe care lipsa de rezultate o pune pe echipa sa. Urmează o perioadă cu meciuri mai accesibile, dar şi prestaţiile celor de la CSM trebuie să fie mai consistente.


“Normal că este presiune, dar în momentul în care vom câştiga un meci, ne vom relaxa şi vom arăta mult mai bine ca echipă. O să urmeze meciuri cu echipe mai accesibile. Nu le putem numi uşoare, pentru că nu există meciuri uşoare în LNBM, însă, în acelaşi timp, şi noi trebuie să ne ridicăm nivelul. Nu este nimic pierdut. Mai sunt multe etape până la final. Trebuie să eliminăm aceste turnover-uri pentru că putem să marcăm şi să controlăm recuperările”, a dăugat Davitkov.


În runda următoare, gorjenii se deplasează la CSU Sibiu.

CSM Târgu Jiu: Kevin Allen 13p, Brandon Sly 14p, Porter Troupe 11p, Titus Nicoară 7p, Răzvan Pavel, Stefan Glogovac 2p, Camil Berculescu 5p, Andrei Gheorghe 7p, Malik Morgan 9p, Alexandru Berca, Mihai Bădiţa, Octavian Ilie 2p. Antrenor principal: Jordanco Davitkov. Antrenori secunzi: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *