CRIMINAL CU SÂNGE RECE

Urâte vremuri trăim! Sunt timpuri în care realizezi – dacă mai era nevoie de asta – că statul nu mai dă 2 parale pe viața ta nici măcar la nivel declarativ, de imagine. Zilele trecute, în plină pandemie de COVID-19, nația asta a avut parte de o nouă mostră de indiferență criminală din partea tuturor celor care s-au perindat în funcții din 1990 încoace. Teoretic unul dintre cele mai bine dotate spitale din țară, „Matei Balș” a trecut pe lista unităților spitalicești unde s-au comis noi crime împotriva românilor care tot mai speră că „Statul” are grijă de ei. Acei amărâți care-și plătesc în continuare dările, impozitele și taxele de jupâneală și șmecherie pe care „Statul” i le impune.


Nu-mi amintesc dacă am scris ori spus asta în spațiul public, aici ori la emisiunile radio-TV pe care le fac, dar… o voi face acum, chit că mă doare asta: în România actuală, este de preferat – pe cât posibil – să calci cât mai puțin pragul unui spital. Știu, nu e ok ce scriu, dovadă și statistica europeană, care plasează pe ultimele locuri țara asta la capitolul prevenție, dar… este indicat să ai grijă cât poți tu de bine de propria persoană, că pe „Stat” îl doare-n rect de viața!


Avem spitale inclusiv regionale, avem condiții de Occident, avem de toate, avem exces de orice… Sunt ironic, v-ați prins. În spitalele din România mori cu zile. Nu medicii ori personalul sanitar te omoară, ci permanenta „grijă” a „Statului” pentru sănătatea ta. Să ajungi să cari cu tine în spital o aerotermă spune prea multe deja despre țara asta. Aia cu „să vă cumpărați medicamentele” e deja perimată, era nevoie de un nou standard. Sunt curios care e următorul sfat. Oare „luați-vă cu dvs. un extinctor, că nu avem”?! Nici nu mai ai habar de ce te duci în spital: să scapi de o afecțiune sau să joci ruleta rusească dacă vei fi parte dintr-o nouă tragedie. „Colectiv”, „Giulești”, ”Piatra Neamț”, „Matei Balș”. Nume de dosare în cercetare din care nu vor plăti adevărații criminali. Hidra care s-a umplut de bani nu poate fi trasă la răspundere vreodată. E atât de extinsă cangrena încât nu văd cine sau cum s-o poată decapita de toate căpățânile nenorocite… Te faci că tai un cap? Apar două imediat… Din viețile și morțile oamenilor ies bani mulți, fie că-i vreme liniștită, fie pandemie.


După 1989, „Statul” este cel mai feroce criminal în serie din istoria acestei biete țări. Ce Terente, ce Râmaru?! Fără chip (să nu poată fi ucis în piața publică), „Statul” te omoară silențios – de cele mai multe ori – sau cu mult fast, cu foc și pară – uneori.
Au uitat oficialitățile să arate vinovatul acestui nou caz. Este cetățeanul bolnav, învinuit că a luat COVID-19 și s-a internat. Păi de ce s-a internat? Ce urmărea el cu această internare? Să se trateze???


P.S.: Mi-e groază. Nu va trece mult și vom auzi/citi despre noi tragedii în spitalele din România. Dar noi investim în Sănătate…

Ionuț Mircea

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *