Chestiunea mercantilo-prostească a lui Valentin

Scrise pe fugă, din picioarele calului, aceste rânduri încercă să aprofundeze ideea șturlubatică a nebuniei din 14 februarie. Chestiunea strict comercială a zilei de Sfântul Valentin, „protectorul” amorezilor mai mult ori mai puțin „iliciți”, au aruncat-o-n piață televiziunilez, ziarele etc. Din dorința de a oferi elemente de noutate unui public „avid” de americănisme, presa a prezentat aberația numită Ziua Îndrăgostiților într-o așa lumină de astăzi, dacă mergi acasă ori la întâlnire, ești mâncat dacă nu cumperi cadou.

Practic și teoretic, asistăm la o derulare de forțe mercantile, la o industrializare a „iubirii”, la o presiune pe bieții bărbații de zici că e Paștele, Crăiunul, Ziua Femeii la un loc. Dacă azi nu-i cumperi celei de lângă tine ceva (și nu orice ceva, da?), ești mâncat. Dacă azi nu scoți bani din buzunar, este clar că n-o iubești, nu ești interesat de ea, nu te mai atrage sau… mai rău, ai pe alta, căreia probabil i-ai cumpărat ceva de Valentine’s Day.
De la banalele flori până la obiecte, azi se dăruiește orice. Mașini, apartamente – cine își permite. Se postează pe Facebook, Insta ori aiurea ce ți-a dat „iubi”. Totul pe principiul „iubi meu e harnic și darnic, e mai iubi decât iubi tău”. Ce mai contează că iubi te mai altoiește, te mai joacă periodic în picioare, te ține-n puf (mai mult pe dincolo!) ori te jignește cu „epitete” negăsite-n DEX, DOOM – fie și a treia ediție… Important e să vadă lumea ce iubi de valoare ai și ce îți dă azi. De cadou zic.


De partea cealaltă, bărbatul se complace în starea asta. A văzut și el la televizor, știe/intuieșye mersul. În plus, există presiunea suplimentară a celei de lângă el. Și uite așa celebrăm stări de fapte, nicidecum sentimente reale.


Urmează, conform unui meme de pe Facebook, Triunghiul Bermudelor pentru bărbați: Valentine’s Day, 1 și 8 Martie. Sigur, chestiuni ciclice. Trăim cu ele.


P.S.: Când cineva se revoltă pe treaba asta cu Sf. Valentin, este catalogat drept zgârcit, zgârie-brânză etc. Hai, spor la hate! Dar chiar nu pricep demența asta cu 14 februarie…

Ionuț Catrina

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *