Continuă bătălia

Președinte al PNL, postură din care e cam obligat să încerce să ajungă președinte al României, Nicolae Ciucă este într-o permanentă campanie.


Iată ce ne transmite domnul Ciucă pe Facebook: „Capitala României este, în aceste zile, gazda Sesiunii Anuale a Adunării Parlamentare a OSCE, devenind centrul discuțiilor despre securitatea Europei.
Invazia Rusiei în Ucrainei a readus războiul pe continentul nostru, iar autoritățile române au decis să nu permită participarea delegațiilor din Federația Rusă și Belarus la această Sesiune. Cei care subminează securitatea Europei nu pot participa la această Adunare. Ne reafirmăm, totodată, sprijinul pentru Ucraina, dar și pentru Republica Moldova.


Marea bătălie a anului 2024 este între democrație și autoritarism, dar această luptă nu se oprește aici. Avem nevoie de o viziune pe termen lung, care să ne ajute să construim un „deceniu al securității” și care să includă răspunsuri coerente la toate crizele prezentului și viitorului.


Am încredere că dezbaterile din aceste zile vor genera soluții care să contribuie la dezideratul securității, al promovării democrației și drepturilor omului în regiune. Mult succes tuturor!”


Sigur, miza geostrategică este uriașă, așa că supralicitează domnul Ciucă: „Le-am urat bun venit, în această seară, participanților la Sesiunea Anuală a Adunării Parlamentare a OSCE de la București.
Grădinile Senatului, unde ne-am întâlnit, sunt un loc cu o istorie dureroasă. Aici, regimul comunist a distrus case, biserici, monumente ale trecutului și, odată cu ele, vieți, speranțe și destine. E o dovadă vie a ceea ce se întâmplă atunci când cei aflați la conducerea unei țări nu se află în slujba oamenilor, ci își folosesc funcțiile pentru glorificare personală.


Astăzi, trebuie să ne întrebăm dacă facem suficient pentru a-i sprijini pe cei care luptă chiar și în prezent împotriva autocrațiilor și să folosim toate instrumentele pe care le avem la dispoziție pentru a consolida valorile fundamentale ale civilizației noastre.”

Ionuţ Catrina

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *