Ciocănarii din Brădiceni-Melărița, sărbătoriți a doua oară

Distracție până în zorii zilei în satul Brădiceni, din comuna gorjeană Peștișani. Oamenii locului sau ciocănarii, cum li se mai spune după un obicei străvechi, au organizat o petrecere. Cei prezenți au avut parte de muzică lăutărească, meniu ca la nuntă, dar și foc de artificii.

Sâmbătă, 30 iulie, a avut loc o nouă întrunire a ciocănarilor din Brădiceni-Melărița, într-un zăvoi din zona respectivă. Generația cu cheia la gât, cum le place să li se spună, a dorit să organizeze, și în acest an, o adunare care îi cinstește pe părinții, bunicii satului și strămoșii lor, după ce anul trecut prezența participanților a fost neșteptat de mare. Iată și legenda ciocănarilor:

Valeriu Popescu, organizator

Din păcate, din cauza vremii neprielnice au participat mai puține persoane. Dar tot s-au adunat 120 de oameni, de toate vârstele, care au petrecut până dimineața.

Valeriu Popescu, organizator


În cadrul evenimentului, a fost premiat cel mai vârstnic localnic. Petrecerea s-a încheiat cu tort și foc de artificii. Organizatorii spun că această sărbătoare se va repeta în fiecare an.


Loredana Sava

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *