Cetățenii din Bârsești, terorizaţi de mirosul de gunoi, mai au de așteptat minimum trei luni

Locuitorii din Barsesti mai au de asteptat pana sa scape de mirosul ingrozitor emanat de groapa de gunoi din imediata apropiere. La intalnirea stabilita la sfarsitul saptamanii trecute, autoritatile au decis sa le mai dea ragaz aproximativ trei luni celor de la Polaris pentru a remedia situatia.
Astfel, în urma discuțiilor programate la Prefectura Gorj, la care au participat și șefii Polaris Constanța, s-a stabilit un plan concret de măsuri, care se vor întinde pe o perioadă de aproape trei luni. În primul rând, Primăria Municipiului Târgu Jiu va trebui să emită, în termen de o săptămână, autorizația de construcție pentru executarea investiției necesare pentru eliminarea poluării.

Corneliu Răducan Morega, prefectul județului Gorj

Abia după aceea, administratorii gropii de gunoi se vor putea apuca de construirea acestei instalații. Reprezentanții Polaris s-au angajat că vor realiza stația de captare în termen de 11 săptămâni de la emiterea autorizației de construire.

Corneliu Răducan Morega, prefectul județului Gorj

În toată această perioadă, reprezentanții Prefecturii vor face, săptămânal, verificări.

Corneliu Răducan Morega, prefectul județului Gorj

La ședință au mai fost invitate autoritățile locale, Agenția de Mediu și Garda de Mediu, reprezentanți ai unor organizații civice și ai localnicilor de pe strada Slobozia.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *