Care sunt greșelile făcute de turiști atunci când merg pe munte?

Aceasta minivacanta a adus multi turisti pe partiile de schi si, odata cu acestia, apelurile la 112 nu au incetat sa apara. In doar 24 de ore, salvamontistii din Romania au intervenit pentru a salva nu mai putin de 123 de persoane. Cauzele pentru care au fost accidentati sunt multe, iar Sabin Cornoiu, presedintele Salvamont Romania, a prezentat cateva dintre cele mai des intalnite greseli facute de turisti atunci cand pleaca la munte.
Sabin Cornoiu spune că 80% din cei care se accidentează sunt acele persoane care nu se echipează corespunzător și nici îmbrăcămintea purtată de aceștia nu este una potrivită. Cei mai mulți s-au accidentat chiar la intrare în cabană, pentru că nu aveau ghete cu talpă antiderapantă.

Sabin Cornoiu, președinte Salvamont România

De situații neplăcute au parte și cei care se urcă în telescaun și care, până ajung în vârf de munte, riscă să ajungă în șoc hipotermic, tocmai pentru că sunt îmbrăcați foarte subțire. Înainte de a se urca în telescaun, turiștii sunt avertizați de reprezentanții telescaunelor, însă degeaba. Nimeni nu-i ia în seamă, ca la final să aibă nevoie de intervenția salvamontiștilor.

Sabin Cornoiu, președinte Salvamont România

În doar 24 de ore, așa cum spuneam încă de la început, În au fost salvate 123 persoane, dintre acestea 36 fiind predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *