Cârciumaru, interpelare la Ministerul Transporturilor

Senatorul PSD Florin Carciumaru a depus o interpelare la Ministerul Transporturilor. Liderul social-democrat spera ca activitatea CE Oltenia nu va avea de suferit in urma investitiilor CFR anuntate pe ruta Motru-Strehaia.

Cârciumaru l-a informat pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, despre faptul că transportul lignitului pe ruta feroviară Motru- Ișalnița pentru alimentarea Termocentralei din județul Dolj va fi grav afectat, dacă responsabilii din Ministerul Transporturilor nu vor găsi variante alternative și vor închide circulația.

“Înțelegem cât este de necesară investiția CFR, în scopul reparației celor două poduri, pe o perioadă de 90 de zile, începând cu această lună, însă nici CE Oltenia nu-și poate reduce activitatea datorită contractelor de furnizare lignit aflate în derulare.
Reprezentanții Complexului Energetic Oltenia înțeleg necesitatea acestor lucrări de investiții, însă în lipsa unei soluții alternative de transport al cărbunelui și/sau a timpului necesar organizării prealabile, ar putea înregistra grave prejudicii economice și sociale precum:
• Reducerea producției de energie cu minim 700.000 MWh;
• Neonorarea contractelor de furnizare a energiei termice pentru municipiul Craiova;
• Neasigurarea contractului de furnizare abur cu uzina FORD;
• Nerealizarea stocului de cărbune necesar programului energetic de iarnă;
• Nerealizarea programului normal de lucru pentru salariații EMC Motru, ELCFU, SE Ișalnița, SE Craiova”, se arată în comunicatul remis de senator.
Florin Cârciumaru i-a solicitat ministrului să găsească soluții cât mai rapid, în vederea evitării blocajului la CE Oltenia.

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *