”Prețurile alimentelor au crescut și cu 200%”

Războiul purtat de Rusia în Ucraina și acțiunile care subminează capacitatea Ucrainei de a-și exporta produsele agroalimentare adâncesc criza alimentară mondială. În România, prețurile mari ale alimentelor, dar și ale benzinei și motorinei au explodat iar acest lucru este resimțit de toți românii.

Studiile arată că prețurile alimentelor au crescut și cu 200%. Această creștere afectează capacitatea persoanelor de a cumpăra alimente și intensifică presiunea asupra gospodăriilor cu venituri mici. Dan Ilie Morega, președintele IAIPP Gorj, spune că oamenii nu vor mai putea să-și cumpere nici măcar alimentele de bază.

Dan Ilie Morega, președinte IAIPP Gorj

Reducerea combustibilului cu 50 de bani, nu este altceva decât o bătaie de joc din partea guvernanților, mai adaugă Dan Ilie Morega.

Dan Ilie Morega, președinte IAIPP Gorj

În cadrul reuniunii Consiliului European din iunie 2022, liderii UE au subliniat că Rusia este singura responsabilă pentru criza alimentară mondială, dar și a benzinei și motorinei și că sancțiunile UE nu vizează produsele alimentare și produsele agricole.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *