Când nu mai ești acolo, dar tot vrei

Că PNL este un partid aflat pe tobogan (apropo, este mereu „tobogan”, da? Exclus „topogan”!), cred că nu mai e un secret pentru nimeni. Fără o mutare cu adevărat spectaculoasă (și nu cred că ieșirea de la guvernare a liberalilor este acea mutare de efect/impact!), urmașii fără merite ai familiei Brătienilor vor avea un procent din două cifre, dar nu cu mult peste 9%. Maximum 14% aș estima eu. Nu (doar) intrarea la guvernare cu PSD e de vină, ci mult mai interesanta perioadă de guvernare alături de USR este cauza dezamăgirii tuturor românilor. Evident, fiecare doarme cum își așterne.


Vă propun astăzi două declarații ale liderului PNL, generalul Nicolae Ciucă. Atenție, fost premier al țării vreme de peste un an și jumătate, dacă nu chiar doi. Prima spune așa: „Ziua de 10 august 2018 rămâne o pată întunecată în istoria recentă a României. A fost un eșec al democrației noastre și un moment care a afectat legătura de încredere dintre cetățeni și instituțiile statului. Cetățenii și-au exercitat atunci dreptul la liberă exprimare și au apărat independența justiției.


Violența împotriva unor manifestanți pașnici, ca și agresiunea asupra celor care apără legea, sunt inacceptabile într-o democrație liberală autentică. Toți cetățenii trebuie protejați în exercițiul liber al drepturilor fundamentale, în niciun caz abuzați și intimidați. Democrația este puternică atunci când cetățenii sunt liberi să își exprime ideile, opiniile. Totodată, ziua de 10 august 2018 a devenit un moment simbolic care nu trebuie uitat și a cărui importanță nu trebuie diminuată.


Suntem datori, moral, legal și instituțional, clasă politică și instituții deopotrivă, să apărăm dreptatea și să nu mai permitem niciodată ca un astfel de moment nefast să se repete.


Suntem datori să învățăm din greșelile trecutului și să construim o societate în care libertatea individuală să fie cu adevărat valoarea supremă pe care instituțiile statului să o protejeze și să o dezvolte pentru viitor”. Ați priceput, da, că au tercut niște ani de la violențele din 10 august 2018? Timp în care domnul președinte de partid a fost prim-ministru al României, putea reforma Ministerul Public/de Justiție, dar și M.A.I. cu toate structurile sale. Așadar, în 2023, când nu mai e vioara 1…

Mai vine apoi d-l Ciucă și ne vorbește despre tineri și importanța lor. Vă dați seama de ironia situației raportând, la fel, la perioada cât a fost premier și ce interes a acordat tinerilor… În fine, zice așa: „Le vedem zilnic energia, creativitatea și hotărârea de a schimba lumea în bine. Tinerii sunt inima și viitorul României și lor le dedicăm, an de an, ziua de 12 august. Cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului, să ne uităm la rolul esențial pe care noile generații îl au în societate, la capacitatea lor remarcabilă de a depăși provocări și de a transforma aspirații în realitate.


Conștienți că deciziile noastre modelează viitorul în care ei vor trăi, trebuie să ținem cont că implicarea tinerilor în procesul decizional este crucială. În Partidul Național Liberal, îi încurajăm să aibă o voce puternică, să vină cu idei și proiecte, să se implice și le oferim sprijinul și experiența noastră pentru a-și construi viitorul pe care și-l doresc. Și la fel trebuie să facem pretutindeni în țară.


A investi într-o Românie modernă și dezvoltată înseamnă a investi în tineri, iar susținerea lor astăzi nu face decât să asigure o națiune mai puternică și mai prosperă mâine.


La mulţi ani, tinerilor români și din întreaga lume!”
Mi-am încheiat pledoaria pe azi.

Ionuț Catrina

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *