Campania noastră cea de toate zilele…

nicolae ciuca

Că e campanie, nu cred că mai are careva vreun dubiu. Sigur, pe calendar, nu e, dar… pe teren e sigur. Ca atare, fiecare partid trage spuza pe turta lui, iar fiecare om politic (cu gânduri post-2024) trage focuri și-și face apele.


Nu ne surprinde, așadar, că iese din amorțeală liderul PNL, Nicolae Ciucă, și anunță că inclusiv Senatul României se va implica în detensionarea crizei transportatorilor/agricultorilor. Iată mesajul dumnealui:


„Am convocat Biroul Permanent al Senatului în această dimineață, pentru deschiderea unei sesiuni parlamentare extraordinare. Forul legislativ se va mobiliza astfel pentru a permite intrarea în vigoare, cât mai repede, a soluțiilor guvernului la problemele semnalate de agricultori și de transportatori.
Protestele sunt justificate, iar rezolvarea nemulțumirilor oamenilor poate să vină numai prin dialog. Totodată, la nivelul Parlamentului European, europarlamentarii PNL Dan Motreanu și Daniel Buda au avansat un set de măsuri prin care fermierii români să primească mai multe compensații pentru pierderile cauzate de secetă, inundații sau de implicațiile războiului din Ucraina.
Pe partea executivă, miniștrii liberali sunt implicați întru totul în soluționarea revendicărilor și acordă tot sprijinul în acest sens Ministerului Agriculturii și Ministerului Transporturilor. Ministrul mediului, Mircea Fechet, a anunțat că se va iniția programul ”Rabla pentru tractoare și mașini agricole”, finanțat prin Administrația Fondului de Mediu. Astfel, fermierii vor putea primi un ajutor de 30.000 euro pentru înnoirea utilajelor.
Mesajul protestatarilor a fost auzit și înțeles. Vom lucra împreună cu aceștia și în continuare pentru a găsi cele mai bune metode de sprijin în două domenii cheie pentru economia României.”


E bine, nu zic, dar nu era mai comod să fi existat un cadru legal permisiv și pentru aceste categorii socio-profesionale? Frumos, elegant, cât de cât, vorba românului…

Ionuț Catrina

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *