Avem aproape 1.200 de prădători sexuali în Gorj

Aproape 1.200 de gorjeni au fost inscrisi in Registrul national automatizat al persoanelor care au comis infractiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor. Programul este corelat la un sistem international ce permite identificarea rapida a persoanelor care au comis astfel de infractiuni.


Astfel, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj se află înscriși 1.174 de cetățeni. Este vorba despre persoane condamnate deja pe această speță. Totodată, sunt luate în evidență persoane de cetățenie română sau născute în străinătate despre care s-au primit comunicări, din partea autorităților din celelalte țări membre, cu privire la săvârșirea unor astfel de fapte.

Victor Țuhașu, purtător de cuvânt IPJ Gorj

Oamenii legii au mai anunțat că în Registrul național automatizat nu sunt înscrise persoanele care, la data comiterii faptelor, erau minore.

Victor Țuhașu, purtător de cuvânt IPJ Gorj

Persoanele înscrise în Registru au fost supuse fotografierii, înregistrării dactiloscopice, precum și prelevării probelor biologice. Datele și informațiile genetice au fost introduse în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare, fără consimțământul acestora. Ele sunt obligate să se prezinte la sediul organului de poliție competent, pe raza căruia își au domiciliul sau reședința, în termen de cinci zile lucrătoare de la înștiințare. În cazul cetățenilor străini, aceștia pot merge la cel mai apropiat organ de poliție competent.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *